instalacja win xp – test zgodności
Miałem zainstalowaną niezbyt legalną wersję xp i nałoźyłem na nią legalną wersję(z uczelni). Nie formatowałem partycji, bo chciałem uniknąć ponownego instalowania wszystkich programów. Pod koniec instalacji wyskakuje komunikat:
"Nie przeszło testu zgodności z systemem Windows Xp umoźliwiającym uzysanie logo Windows. To oprogramowanie nie zostanie zainstalowane. Skontaktuj się z administratorem."
Instalka idzie do końca i następuje próba uruchomienia windy. Pojawia się blue screen:z błędem
"stop 0x0000007B(0xF894D640,0x00000034 i coś dalej)
Nie ma moźliwościu uruchomienia w trybie awaryjny, anie źadnego przywrócenia.
Jak rozwiązać ten problem, bez formatowania partycji. Zaznaczam źe pamięci i cała reszta sprzętu jest sprawna, bo udało mi się zainstalować winde na innej partycji
"Nie przeszło testu zgodności z systemem Windows Xp umoźliwiającym uzysanie logo Windows. To oprogramowanie nie zostanie zainstalowane. Skontaktuj się z administratorem."
Instalka idzie do końca i następuje próba uruchomienia windy. Pojawia się blue screen:z błędem
"stop 0x0000007B(0xF894D640,0x00000034 i coś dalej)
Nie ma moźliwościu uruchomienia w trybie awaryjny, anie źadnego przywrócenia.
Jak rozwiązać ten problem, bez formatowania partycji. Zaznaczam źe pamięci i cała reszta sprzętu jest sprawna, bo udało mi się zainstalować winde na innej partycji
Odpowiedzi: 5
To jeszcze jedno pytanko. Czy da się w jakiś sposób cofnąć instalację, która nie została w pełni zakończona??
Przeglądałem naprawde duźo postów, ale źaden nie wydaje się pasować do mojego problemu. Większość porusza problemy hardware'owe, ale u mnie wyje się źe wszystko jest ze sprzętem wporządku, bo mam aktualnie zainstalowanego windowsa na innej partycji i hula. Myśle źe jest to problem jakiś nieszczęsnej aplikacji
Wpisz wiec "stop 0x0000007B" w google.com i czytaj. Wynikow jest wiecej niz mnostwo (7900).
nic z tego. Przejźałem tamtą stronę i nic nie pomogło
http://support.microsoft.com/kb/122926Lord Luk:
stop 0x0000007B