instalacja win xp - błąd isapnp.sys

Witam, W ostatnim czasie chciałem przeinstalowac system windows xp na moim komputerze, jednak po wlozeniu plyty z windowsem i uruchomieniu instalatora po okolo 30 sek wyskakuje mi komunikat "The file isapnp.sys is corrupted". Jedyne co moge zrobić to nacisnąc cokolwiek i zacząc jeszcze raz. Dodam, ze mam obecnie zistalowanego windowsa z tej samej plyty i wszystko jest w porządku, nie mam nigdy komunikatów o jakichkolwiek błedach. Moj komputer to: AMD Athlon 64 3500+ ASUS A8V-VM NVidia Geforce 7600GT 256MB 2 x HDD SATA Ponieważ mam dwa dyski i 3 kości ramu na kompie to próbowałem kolejno próbowac instalacje tylko na jednej z nich, jednak efekt byl taki sam, próbowalem instalacji na 2 roznych napędach cd. Jesli ktos mial podobny problem lub wie czym moze to byc spowodowane to prosze o pomoc. Płyta Z WIN jest oczywiscie oryginalna. Zdobyłem piracką wersje Win XP SP1 i próbowałem ja zainstalować. Procez instalatora przeszedł bezproblemowo przez cały pierwszy etap i mogłem wybrać partycje na ktorej chce zainstalować wina. Po chwili włożylem mojego oryginalnego WIN XP SP2 Home ver 2002 i znowu pojawił sie problem, tym razem: z plikiem i8042prt.sys. Przy kolejnej próbie bład dotyczył jeszcze innego pliku. Dziwna sprawa, pirackiego wina moge zainstalowac bez problemu, a oryginalnego - za kupe kasy nie moge....

Odpowiedzi: 3

No cóż, to tylko potwierdza, że piracki system jest nieco inny...
kierofca
Dodano
27.12.2007 23:42:11
Heh. jest odp. Okazalo sie, ze jedna z pamięci jest jednak wadliwa. Przy uzytkowaniu nigdy nie ma problemów, ale jak widac przy instalacji są. Dziwne tylko ze piracki windows instaluje sie normalnie.
siemek
Dodano
27.12.2007 21:24:13
Jaki jest stan oryginalnej płyty?
domin45670
Dodano
27.12.2007 13:41:24
siemek
Dodano:
26.12.2007 14:05:39
Komentarzy:
3