instalacja starszych sterow – jak?

Czesc.
Problem polega na tym ze nagrywarka na sterownikach z XP dziala nienajlepiej... a oryginalnych nie chce zainstalowac bo 1.brak informacji o sprzecie 2.gdy chce zaktualizowac te z XP mowi ze te ktore chce zainstalowac sa starsze i.. koniec.

slyszalem ze mozna pogrzebac gdzies w rejestrze i zdjac blokade na starsze sterowniki ale nie wiem co trzeba zmienic.
ktos wie ?

pozdrawiam
tomek

Odpowiedzi: 2

To stara nagrywarka HP 2x dolaczana do LPT – z tego co pamietam (robilem to juz jakis czas temu) to mozna bylo ja podlaczyc i zainstalowac w systemie jak juz byl uruchomiony, tzn nagrywarka nie mogla byc podlaczona do lpt przy starcie bo zwieszala system czy sie przeladowywal.. a nawet jak ja podlaczylem i zainstalowalemna podniesionym systemie to mialem problemy z nagrywaniem.dlatego sciagnalem z HP jakies stery do tego sprzetu ale sa starsze od tych od MS..

Pozdrawiam
Tomek
tobiash
Dodano
11.08.2003 17:32:37
Nie słyszałem nigdy o steronikach do nagrywarki. Chyba, źe chodzi Ci o ASPI (sterowniki magistrali nagrywarki). Ściągnij sobie program ForceASPI i najpierw wybierz killASPI a potem installASPI.
krecik
Dodano
10.08.2003 18:10:05
tobiash
Dodano:
10.08.2003 17:56:16
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1