Instalacja SP3
Mam dziwny problem z aktualizacją win Xp Home. Podczas instalacji wyświetla się komunikat Instalator przerwał instalację. I Koniec nie mogę poprawki SP3 zainstalować. System mam oczywiście legalny w 100%. Ten sam plik instalacyjny SP3 dałem znajomemu który ma niestety piracki system winXP i on zainstalował poprawkę bez problemu. Dziwne?
Przeinstalowałem system tzn sformatowałem kompa i na nowo zainstalowałem XP Home z SP2 i dalej nie mogę zainstalować poprawki SP3
Może ktoś zna przyczynę błędu.
Odpowiedzi: 3
Tu chodzi o win XP a on z tego co wiem jest 32 bitowy, zresztą u znajomego jak pisałem poszło, a ma podobny sprzęt. Logi nie sprawdzałem. Muszę najpierw się dowiedzieć jak to zrobić. Zresztą nie wim czy będę w stanie coś z nich wyczytać
Sprawdzałeś logi poinstalacyjne?
C:\Windows\svcpack.log
A wersja systemu? Może Ty masz 32 bit a instalacja do 64?
IMO jeśli masz słabszy sprzęt, nie warto instalować SP3, mocno wiesza on starsze kompy (wiem co mówię ;) )
Strona 1 / 1
[quote=war] Muszę najpierw się dowiedzieć jak to zrobić.[/quote]Otwórz w Notatniku jako plik tekstowy. Zobacz też plik C:\Windows\setuplog.txt
[quote=war]Logi nie sprawdzałem. Muszę najpierw się dowiedzieć jak to zrobić.[/quote]Svcpack.log to plik obsługiwany domyślnie przez notatnik. Ad@$ podał Ci lokalizację pliku więc odszukanie go nie nastręczy Ci już problemu.