Instalacja nienadzorowana setupmgr.exe (kilka pytań)

Mam często do zainstalowania system na kilkudziesięciu komputerach dla przedsiębiorstw czy uczelni.

Przejrzałem dostępne opisy na temat programu setupmgr.exe i chętnie bym skorzystał z jego dobrodziejstw.
Jednak nasunęło mi się w związku z nim kilka pytań.
Jeśli w informacjach napisano, źe jest to program do instalacji nienadzorowanej, to podejrzewam, źe posiada on jeszcze kilka opcji, których za diabła nie mogę znaleźć w opisach polskojęzycznych (niestety z angielskim technicznym u mnie krucho).

I tak wymienię tu w punktach kwestie, które mnie nurtują:
1. Czy jest moźliwość by dzięki komendom w pliku winnt.sif instalacja sama tworzyła partycję na "gołym" dysku o określonym rozmiarze? (jeszcze lepiej by wogóle partycjonowała dysk na kilka partycji o określonym rozmiarze, gdyź zwykła instalacja powoduje, źe o ile partycja systemowa ma literę C:, to juź na D: zawsze wpiernicza się CD–ROM/DVD–ROM, a dopiero za pomocą panelu Zarządzaj moźna tworzyć pozostałe partycje i ręcznie zmieniać litery dysków, co jest irytujące i pracochłonne gdy ma się do podzielenia kilkanaście takich samych dysków).

2. Jak to jest z tym setupmgr.exe, nigdzie nie mogę znaleźć opcji, gdzie zakłada się konto uźytkownika? Jest coś takiego jak Nazwy Komputerów, czy to pomyłka Microsoftu i chodzi tutaj właśnie o konta uźytkowników? Jeśli tak, to czemu mimo załoźenia np. konta "Uzytkownik" z uporem maniaka windows pomimo wyboru "instalacji nienadzorowanej" i "w pełni zautomatyzowanej" w kjółko wyświetla mi okno bym załoźył jakiegoś uźytkownika, bo źaden nie istnieje?! Co to ma wspólnego z automatyzacją tego procesu?

3. Jak pozbyć się w "instalacji nienadzorowanej" i "w pełni zautomatyzowanej" wchodzenia pod koniec instalacji do okna Pomocy Windows i centrum zabezpieczeń? Chciałbym by WinXP zainstalował sie na komputerze i najwyźej pokazał mi polpit , a nie okno powitalne. Inaczej wcale to nie jest źaden "w pełni zautomatyzowany" proces.

4. Podobno moźna za pomocą okna "Uruchamianie jednokrotne" wywołać procedury instalacyjne dodatkowych programów z rozszerzeniem exe, jak np. inna przeglądarka internetowa czy np. dostarczany ostatnio z Windowsem Microsoft Antispyware?! Jak powinna wyglądać taka przykładowa linia komendy?

5. Czy jest moźliwe (a ponoć tak), w oknie Polecenia dodatkowe dodanie do Windowsa dodatkowych sterowników, których w nim samym nie ma, jak np. najnowsze sterowniki kart graficznych Nvidia czy ATI i czy Windows sam będzie rozpoznawał czy ma do czynienia z kartą na chipsecie Nvidii czy ATI?
Jak takie 2 przykładowe komendy powinny wyglądać?

6. Czy jest moźliwe by w instalacji automatycznej folder Moje dokumenty na koncie uźytkownika o nazwie Uzytkownik instalował się nie (jak jest standardowo) na partycji C:\Documents and Settins, lecz na D:\Uzytkownik\Moje Dokumenty? Podejrzewam, źe punkt ten jest w pewien sposób powiązany z pytaniem z pkt.1 moich pytań, to znaczy o automatyzację procesu tworzenia partycji na gołym dysku, bez ingerencji osoby instalującej system.

Odpowiedzi: 0

PC_Maniac
Dodano:
13.01.2006 17:43:07
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0