Instalacja nienadzorowana na różnych komputerach

Witam wszystkich, Mam pytanko w sprawie instalacji nienadzorowanej na wielu różnych komputerach. Otóż stworzyłem sobie płytkę z takową instalacją , gdzie zamieściłem wszystkie potrzebne mi rzeczy do instalacji systemu + programy (używałem do tego programu nLite + sam modyfikowałem plik z odpowiedziami). Wszystko, pięknie, fajnie, ale: Chce teraz iść do drugiego, trzeciego komputera i też zainstalować na nim windowsa. Pytanie brzmi: Czy mogę wykorzystać tą samą przygotowaną przeze mnie płytę instalacji nienadzorowanej na innych komputerach? Jeśli tak, to w jaki sposób zmienić klucz produktu? I czy zmiana samego klucza produktu, spowoduję, że zainstalowany system będzie w pełni legalny? Pozdrawiam kakiet

Odpowiedzi: 2

Witam, Niestety . . . klucze od innych werji OEM nie pasują do siebie:( Może istnieje jakiś program kasujący identyfikatory system?!
kakiet
Dodano
02.01.2009 17:23:43
  • drag0n666 02.01.2009 18:48:17

[quote=kakiet]Witam, Niestety . . . klucze od innych werji OEM nie pasują do siebie:( Może istnieje jakiś program kasujący identyfikatory system?![/quote] Jeśli zależy Ci na legalności to raczej odpada (Jeśli istnieje taka możliwość.....) W takim wypadku trzeba poświęcić tą 1h i instalować po kolei.:-k

[quote=kakiet]Witam wszystkich, Mam pytanko w sprawie instalacji nienadzorowanej na wielu różnych komputerach. Otóż stworzyłem sobie płytkę z takową instalacją , gdzie zamieściłem wszystkie potrzebne mi rzeczy do instalacji systemu + programy (używałem do tego programu nLite + sam modyfikowałem plik z odpowiedziami). Wszystko, pięknie, fajnie, ale: Chce teraz iść do drugiego, trzeciego komputera i też zainstalować na nim windowsa. Pytanie brzmi: Czy mogę wykorzystać tą samą przygotowaną przeze mnie płytę instalacji nienadzorowanej na innych komputerach? Jeśli tak, to w jaki sposób zmienić klucz produktu? I czy zmiana samego klucza produktu, spowoduję, że zainstalowany system będzie w pełni legalny? Pozdrawiam kakiet[/quote] Dobre pytanie:-k jeżeli była to płyta wielokrotnego nagrania(CD-RW) to możesz zmienić cd-key w nLite i nagrać ponownie. Z legalnością nie jestem pewien, ale chyba jest tak ze jeśli masz kilka legalnych Windowsów i będziesz instalował z jednej płytki a cd-key 'e będą pochodzić kolejno z pozostałych legalnych Windowsów to wszystko powinno być teoretycznie ok.....:-k Tego akurat nie jestem pewien ale na logikę tak wychodzi....:-k
drag0n666
Dodano
02.01.2009 13:04:50
kakiet
Dodano:
29.12.2008 15:14:01
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1