Instalacja nienadzorowana na różnych komputerach
Witam wszystkich,
Mam pytanko w sprawie instalacji nienadzorowanej na wielu różnych komputerach. Otóż stworzyłem sobie płytkę z takową instalacją , gdzie zamieściłem wszystkie potrzebne mi rzeczy do instalacji systemu + programy (używałem do tego programu nLite + sam modyfikowałem plik z odpowiedziami).
Wszystko, pięknie, fajnie, ale: Chce teraz iść do drugiego, trzeciego komputera i też zainstalować na nim windowsa. Pytanie brzmi:
Czy mogę wykorzystać tą samą przygotowaną przeze mnie płytę instalacji nienadzorowanej na innych komputerach?
Jeśli tak, to w jaki sposób zmienić klucz produktu? I czy zmiana samego klucza produktu, spowoduję, że zainstalowany system będzie w pełni legalny?
Pozdrawiam
kakiet
Odpowiedzi: 2
Witam,
Niestety . . . klucze od innych werji OEM nie pasują do siebie:(
Może istnieje jakiś program kasujący identyfikatory system?!
[quote=kakiet]Witam wszystkich,
Mam pytanko w sprawie instalacji nienadzorowanej na wielu różnych komputerach. Otóż stworzyłem sobie płytkę z takową instalacją , gdzie zamieściłem wszystkie potrzebne mi rzeczy do instalacji systemu + programy (używałem do tego programu nLite + sam modyfikowałem plik z odpowiedziami).
Wszystko, pięknie, fajnie, ale: Chce teraz iść do drugiego, trzeciego komputera i też zainstalować na nim windowsa. Pytanie brzmi:
Czy mogę wykorzystać tą samą przygotowaną przeze mnie płytę instalacji nienadzorowanej na innych komputerach?
Jeśli tak, to w jaki sposób zmienić klucz produktu? I czy zmiana samego klucza produktu, spowoduję, że zainstalowany system będzie w pełni legalny?
Pozdrawiam
kakiet[/quote]
Dobre pytanie:-k jeżeli była to płyta wielokrotnego nagrania(CD-RW) to możesz zmienić cd-key w nLite i nagrać ponownie.
Z legalnością nie jestem pewien, ale chyba jest tak ze jeśli masz kilka legalnych Windowsów i będziesz instalował z jednej płytki a cd-key 'e będą pochodzić kolejno z pozostałych legalnych Windowsów to wszystko powinno być teoretycznie ok.....:-k
Tego akurat nie jestem pewien ale na logikę tak wychodzi....:-k
Strona 1 / 1
[quote=kakiet]Witam, Niestety . . . klucze od innych werji OEM nie pasują do siebie:( Może istnieje jakiś program kasujący identyfikatory system?![/quote] Jeśli zależy Ci na legalności to raczej odpada (Jeśli istnieje taka możliwość.....) W takim wypadku trzeba poświęcić tą 1h i instalować po kolei.:-k