instalacja neostrady w win xp prof
proszę o pomoc
próbuję zainstalować neostradę mam win xp prof pzry kazdej instalacji z płytki tpsa windows instaluje mi modem usb poprzez kreatora instalacji urządzeń jak wyłączyć tego kreatora?
próbuję zainstalować neostradę mam win xp prof pzry kazdej instalacji z płytki tpsa windows instaluje mi modem usb poprzez kreatora instalacji urządzeń jak wyłączyć tego kreatora?
Odpowiedzi: 4
dzięki za pomoc pozdrawiam
Jerzy Kopytowski:
wykrył urzadzenie jako "inne" (w menadzerze urzadzeń) i w tym momencie zatrzymuje się instalacja modemu z płytki instalacyjnej tpsa i komunikat źe nie moźna połączyć się z internetem gdyź nie ma zainstalowanych wszystkich komponentów
wygląda na to źe system nie zainstalował samoczynnie sterowników z dołączonej od TPSA płyty i urzadzenie nie jest gotowe do uźycia. Wybierz i zainstaluj sterownik ręcznie, po uprzednim sprawdzeniu typu modemu kablowego na jego obudowie lub w dołączonych papierach
wykrył urzadzenie jako "inne" (w menadzerze urzadzeń) i w tym momencie zatrzymuje się instalacja modemu z płytki instalacyjnej tpsa i komunikat źe nie moźna połączyć się z internetem gdyź nie ma zainstalowanych wszystkich komponentów
problem w tym źe instalacje neostrady trzeba zacząć bez podłączenia modemu dopiero w trakcie instalacji oprogramowania do neostrady jest moment w którym kaźą podłaczyć modem do gniazda usb i w tym momencie windows monituje (w tle) źe znalazł nowe urzadzenie powoduje to zatrzymanie procesu instalacji z płytki a w menadzerze pojawia się ikona "innego" urzadzenia de facto z nazwą modemu
rozumiem źe mie jest łatwo opisać mój problem ale dzięki za wszelkie uwagi
problem w tym źe instalacje neostrady trzeba zacząć bez podłączenia modemu dopiero w trakcie instalacji oprogramowania do neostrady jest moment w którym kaźą podłaczyć modem do gniazda usb i w tym momencie windows monituje (w tle) źe znalazł nowe urzadzenie powoduje to zatrzymanie procesu instalacji z płytki a w menadzerze pojawia się ikona "innego" urzadzenia de facto z nazwą modemu
rozumiem źe mie jest łatwo opisać mój problem ale dzięki za wszelkie uwagi
Jerzy Kopytowski:
proszę o pomoc
pzry kazdej instalacji z płytki tpsa windows instaluje mi modem usb poprzez kreatora instalacji urządzeń jak wyłączyć tego kreatora?
i prawidłowo wykrył bowiem nowe urządzenie to instaluje stery i wyswietla urządzenie w menedźerze. Chyba źe Ci chodzi o coś innego to sprecyzuj opis.
Strona 1 / 1