instalacja dwóch windowsów
cześć
Mam mały problem i proszę o szybką odpowiedź,chcę zainstalować dwie windy jedna xp druga 2000 zainstalowałem juź te dwa systemy po starcie kompa uruchamia się okno do wyboru systemu tylko gdy klikne xp to mi się on załadować nie chce, a 2000 chodzi normalnie. Proszę o szybką odpowiedź jak to zrobić aby obydwa działały
z góry dzięki za odpowiedź
Mam mały problem i proszę o szybką odpowiedź,chcę zainstalować dwie windy jedna xp druga 2000 zainstalowałem juź te dwa systemy po starcie kompa uruchamia się okno do wyboru systemu tylko gdy klikne xp to mi się on załadować nie chce, a 2000 chodzi normalnie. Proszę o szybką odpowiedź jak to zrobić aby obydwa działały
z góry dzięki za odpowiedź
Odpowiedzi: 5
gusioo:
W jakiej kolejności instalowałeś(aś) ?
czy ta kolejność wynika z tego ze na pierwszej partycji powinny być pliki systemowe jak boot.ini, NTLDR i Ntdetect.com??
Ja mam inny problem ale tez zwiazany z partycjami i instalacja xp.
Chodzi o to, źe mam podzielony dysk tak:
Dysk C: 13 mb całkowity rozmiar
Dysk D: tu znajduje się windows xp home edition i jest duuzo miejsca
Dysk E: tu sa moje bzdety :)
I teraz chciałem sobie zrobić uaktualnienie windowsa(zainstalować ponownie bez formata),lecz gdy wybieram instalacje wyskakuje ze za mało miejsca mam na dysku C. Wiem o tym,ale ja chce go zainstalować na dysk D. Co zrobić?
Chodzi o to, źe mam podzielony dysk tak:
Dysk C: 13 mb całkowity rozmiar
Dysk D: tu znajduje się windows xp home edition i jest duuzo miejsca
Dysk E: tu sa moje bzdety :)
I teraz chciałem sobie zrobić uaktualnienie windowsa(zainstalować ponownie bez formata),lecz gdy wybieram instalacje wyskakuje ze za mało miejsca mam na dysku C. Wiem o tym,ale ja chce go zainstalować na dysk D. Co zrobić?
Zrób tak:
Skopiuj NTLDR i Ntdetect.com z płytki Xp z i386 na dysk C: ( jezeli na c jest zainstalowany xp)
Skopiuj NTLDR i Ntdetect.com z płytki Xp z i386 na dysk C: ( jezeli na c jest zainstalowany xp)
najpierw xp instalowałem i wyskakuje teraz czarne okno i sie nie ładuje
najpierw xp instalowałem i wyskakuje teraz czarne okno i sie nie ładuje
Strona 1 / 1