Instalacja drugiego dysku
Witajcie. Dzisiaj podłączyłem drugi dysk. Jest on normalnie wykrywany w BIOSie i w menaderze urządzeń, ale nie pojawia się w zakładce Mój Komputer. Domyślam się, że trzeba go najpierw sformatować. Jaki program polecacie? Zależy mi na możliwości utworzenia partycji. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
Anathema - cąłkiem poważnie pytam - dziewiczy dysk ( bez partycji 0 - jest w moim komputerze przy Viscie widziany ?
yaray0 - kiedy juz przećwiczysz ścieżkę przez Anathemę podaną to wszystkich czynności będziesz mógł dokonac wybierając odpowiednie pozycje z nemu i nie będzie trzeba żadnych zewnętrznych narzędzi by dysk spartycjonowac wg życzenia i partycje te sformatować ( chyba, że któraś z nich ma być FAT32 przy wielkosci ponad 32GB ).
Co to za dysk?Jaki systam? jaki komputer?
-
[quote=detektor]Jaki systam?[/quote] [quote=yaray0]ale nie pojawia się w zakładce [b]Mój Komputer[/b].[/quote] Wnioskuję więc, że to nie Vista. Przenoszę ;-) P.S. PPM na owym Moim komputerze -> Zarządzaj -> Magazyn -> Zarządzanie dyskami.
Strona 1 / 1
[quote=Rebe]Anathema - cąłkiem poważnie pytam - dziewiczy dysk ( bez partycji 0 - jest w moim komputerze przy Viscie widziany ? [/quote] Drogi Rebe, to ja żem specjalnie wyboldował [b]Mój komputer[/b], gdyż... w Vista jest [b]Komputer[/b]. A to tylko pretekstem się ostało do przeniesienia topicu ;-) Oczywiście, ze w [b]Komputer[/b], podobnie jak i w [b]Mój komputer[/b], niespartycjonowanego hdd nie uświadczymy :/