ilu bitowy jest system operacyjny
wiatm
Jak sprawdzic ilu bitowy jest moj system operacyjny? Chodzi o Win 95 Win 98 i WinXp?
I drugie pytanie podobne ale odnosi sie do mojego procesora? Mozna to jakos sprawdzic?
AMD Duron 800 MHz i Pentium 133 MHz i Pentium 233 MHZ MMX. z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi
Jak sprawdzic ilu bitowy jest moj system operacyjny? Chodzi o Win 95 Win 98 i WinXp?
I drugie pytanie podobne ale odnosi sie do mojego procesora? Mozna to jakos sprawdzic?
AMD Duron 800 MHz i Pentium 133 MHz i Pentium 233 MHZ MMX. z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi
Odpowiedzi: 7
marzen:
niektore programy potrzebuja 16–bitowy system podsieci,!!! a win 98 i xp maja tylko 32??? czy to tak???
Nie.
niektore programy potrzebuja 16–bitowy system podsieci,!!! a win 98 i xp maja tylko 32??? czy to tak???
grzechura:
Seeker:
Nic nie przeszadza/ło uruchomić WIN95 jako 16 bitowy , dlatego to nie do końca prawdą jest co znalazłeś w tym temacie.
moglbys rozszerzyc ta mys? bo ja nie do konca rozumiem:(
Co tu rozszerzać, jeśli system ma mozliwość – ustawiając odpowiednio pliki startowe uruchamiania się tylko w trybie DOSa ,– który jest systemem 16 bitowym – to taki system nie moźna do końca nazawac 32bitowym IMO.
Zresztą czasem się nawet zdaźa i tak, źe w graficznym interface systemów WIN9x mamy info źe system działa w trybie MSDOS , o czym w wielu postach w archiwum przeczytać moźna .
Seeker:
Nic nie przeszadza/ło uruchomić WIN95 jako 16 bitowy , dlatego to nie do końca prawdą jest co znalazłeś w tym temacie.
moglbys rozszerzyc ta mys? bo ja nie do konca rozumiem:(
grzechura:
Rebe:
W obu qwypadkach poczytać o architekturze systemów i procesorów na stronach np. ich producentów.
nie ma potrzeby, juz sie dowiedzialem systemy windows od 95 sa 32 bitowe
W załoźeniach. Nic nie przeszadza/ło uruchomić WIN95 jako 16 bitowy , dlatego to nie do końca prawdą jest co znalazłeś w tym temacie.
Rebe:
W obu qwypadkach poczytać o architekturze systemów i procesorów na stronach np. ich producentów.
nie ma potrzeby, juz sie dowiedzialem systemy windows od 95 sa 32 bitowe
Strona 1 / 1