ilość instalacji???????
Odpowiedzi: 10
-
[quote=Rebe]Kup Vistę BOX i postaw ja na sprzecie z OEM-em XP ( Żeby nei było - inny dysk ): Licencja na XP wygasa. Kup 2 Visty BOX i .nie wolno Ci obu - równolegle - postawić na tym samym komputerze. Ot i całe "rozwinięcie".[/quote] To żeś mi ćwieka wbił. Skąd pochodzą te reweleacje? Mogłbyś jakieś linki zapodać? Edit: Aż z ciekawości postanowiłem skontaktować się z centralą MS w tej sprawie i wiesz co? Wierutne bzdury (jak podejrzewałem) to są...
-
[quote=Rebe] Tak jak i nie wiem czy 30 czy 330, bo [b]przeca o ilnstalację szło[/b], a nie używanie ww celu uzyskania poprawek . [/quote] Ale zachowując oryginalność klucza - czyli jednak o używanie :-"
-
[quote=Rebe]1. Instalacja Visty na komputerze z XP powoduje ..... wygaśniecie licencji XP. 2. Instalacja dwóch Vist na tym samym komputrze jest nielegalna. [/quote] A rozwinąć to mógłbyś bardziej, bo mnie się w głowie pewne nieścisłości nasuwają po przeczytaniu tegoż to?! [quote=Żółty]Wersje Corporate ?? To to co to się "Volume licence" nazywa ?? Niemniej jednak na każde stanowisko licencja musi być (by być legalnym). I to chyba minimum to 5 sztuk.[/quote] Zgadza się Żółty, o VL chodzi ;) A zasady te opierają się na Volume Activation 2.0, co z XP wspólnego nic nie ma. To tak przytaczam dla Rebe, co by więcej chciał o różnicach wiedzieć miedzy tymi systemami (a dyndać może i tak, czemu nie).
-
[quote=Rebe]Przecież wystarczy kupić wersję Corporate i można ją na tym samym kluczu instalowac na praktycznei dowolnej ilości komputerów bez utraty ważności tegoż keya.[/quote] Nie w przypadku Vista ;) Co do XP, zgadzam się.
-
[quote=Rebe]No i po co robicie Autorowi wodę z mózgu? Przecież wystarczy kupić wersję Corporate i można ją na tym samym kluczu instalowac na praktycznei dowolnej ilości komputerów bez utraty ważności tegoż keya.[/quote] Wersje Corporate ?? To to co to się "Volume licence" nazywa ?? Niemniej jednak na każde stanowisko licencja musi być (by być legalnym). I to chyba minimum to 5 sztuk. [quote=Rebe]Tak BTW - samą instalację to mozna i z "zwykłej" wersji przeprowadzić w ilosci nieograniczonej ( do pierwszej aktywacji ), a potem .. płacz. Kupiłem legalnego windowsa i na żadnym komputerze nie jest on już legalny ( mowa o wersji OEM ). [/quote] Czułem w kościach, że niedopisanie "i używać legalnie przez okres dłuższy niż 30 dni" zostanie wyłapane ...
-
[quote=bartek240]Czyli 4 komputery i musze kupić 4 systemy???????????????????? Chyba ktoś zwariował do reszty w tym Microsofcie.](*,) [/quote] Dlaczego zwariował ?? Spodziewałeś się, że kupując jedna licencję będziesz mógł zainstalować tysiące kopii systemu ?? BTW - nadmiar wykrzykników i pytajników nie pomaga w niczym.
[quote=Rebe]Po pierwsze to com napisał było ciekawostką. Po drugie - informacje od "opiekuna" też do miana "oficjalnych" aspirowały.[/quote] W sumie tak, ale niepotrzebnie jednak... [quote=Rebe]Szkoda, bo to miała być kwestia weryfikacji kolejnej ciekawostki - może masz kogos kto się na taki eksperyment skusi ( lepiej by było, żeby był już zdecydowany na używanie O2k7, bo..... - no własnie - bo różnie z tą poprzednią wersją być może ).[/quote] Może i znajdzie się jakiś chętny, zobaczymy ;) [quote=Rebe]A zamęt to czasem nie dotyczył informacji o np. betach ( sprawdzać mi się nie chce )?[/quote] A i tak może być, wszak postanowienia co parę miesięcy poddawane były zmianom, aż do momentu ukazania się RTM.