Ile to jest warte?
Witam.
Jestem w posiadaniu zestawu przywiezionego z Niemiec a w zasadzie to co z niego zostało. Mam prośbe źebyście pomogli mi wycenić podzespoły lub szacowana cena jako zestaw.
CPU Pentium IV 1800 Willamette 100(400) MHz FSB x 18 = 1800
Obudowa MIDI TOWER Medion z zasilaczem 250W na przednim panelu port fireWire, composite,S–Video, Audio, Mic in, 2xUSB
Mobo Medion3000 Ver.1 MS–6399 (INTEL 845) (AGPx4)x1, PCIx3,DIMMx2
Sound OnBoard CM 8738/C3DX 6 kanałowy z cyfrowym wejściem i wyjściem SPDIF,
Lan onboard Realtek RTL 8139, złącze do portu FireWire
192MB RAM DIMM
CD–RW SONY 16/10/40 (czyta płyty ale nie nagrywa)
FDD
Cięźko co kolwiek znaleźć w sieci na temat mobo. Na pewno jest to MSI jednak nie mam pewności czy MS–6399 czy MS–6399M7. Na stronie MSI nic na ich temat nie znalazłem. Jakieś wzmianki znajdują się na róźnych zachidnich forach ale udało mi się ściągnąć tylko jakiegoś screena. No cóź bariera językowa zbyt wielka jeśli chodzi o Niemiecki.
Sprzęt sprawdzałęm i działa.
Jestem w posiadaniu zestawu przywiezionego z Niemiec a w zasadzie to co z niego zostało. Mam prośbe źebyście pomogli mi wycenić podzespoły lub szacowana cena jako zestaw.
Obudowa MIDI TOWER Medion z zasilaczem 250W na przednim panelu port fireWire, composite,S–Video, Audio, Mic in, 2xUSB
Mobo Medion3000 Ver.1 MS–6399 (INTEL 845) (AGPx4)x1, PCIx3,DIMMx2
192MB RAM DIMM
FDD
Cięźko co kolwiek znaleźć w sieci na temat mobo. Na pewno jest to MSI jednak nie mam pewności czy MS–6399 czy MS–6399M7. Na stronie MSI nic na ich temat nie znalazłem. Jakieś wzmianki znajdują się na róźnych zachidnich forach ale udało mi się ściągnąć tylko jakiegoś screena. No cóź bariera językowa zbyt wielka jeśli chodzi o Niemiecki.
Sprzęt sprawdzałęm i działa.
Odpowiedzi: 9
Nie chciałbym się chwalić, ale ja opchnąłem komputerek o konfiguracji:
Procek: Intel Celeron 366@457 MHZ
RAM: 96MB RAM
Grafa: RIVA TNT2 Model 64 32 MB
MoBo: ECS P6–BAT–A+
Napęd: CD–ROM LG 40x
Dysk: Seagate Medalist 4,3 GB
Zasilacz: 250W
Za 350 zł ;–)
Cóź.. cieszę sie, ze udało mi się sprzedać go po tak wysokiej cenie ;–)
P.S. Teraz mam trochę inną konfigurację kompa ;–)
aha.. nie źerowałem na tym, ze gościu nie ma pojęcia. Sam mi zaproponował tą cenę ;–)
Procek: Intel Celeron 366@457 MHZ
RAM: 96MB RAM
Grafa: RIVA TNT2 Model 64 32 MB
MoBo: ECS P6–BAT–A+
Napęd: CD–ROM LG 40x
Dysk: Seagate Medalist 4,3 GB
Zasilacz: 250W
Za 350 zł ;–)
Cóź.. cieszę sie, ze udało mi się sprzedać go po tak wysokiej cenie ;–)
P.S. Teraz mam trochę inną konfigurację kompa ;–)
aha.. nie źerowałem na tym, ze gościu nie ma pojęcia. Sam mi zaproponował tą cenę ;–)
Do biura będzie się doskonale nadawać, powiedziałbym źe do pasjansa i worda to aź za duźo. A skąd wiesz źe przemyt moźe cło jest opłacone :wink:
no fakt, do biuro lub jako server to sie moze nadawac, rozpatrywalem pod katem gier. Ale szczerze mowiac to nie kupowal bym kompa 'z przemytu' :P
Hymmm lub na serwer tez by byl raczej spox . Od serwar za ~500 zl :wink:
Jakbym potrzebował takiego kompa to nie nazwałbym tego gównem. BTW niezły komp do biura. No ale więcej niz 450zł nie dam
wiesz, sa tacy ludzie. Moj sasiad rok temu sprzedal celerona 600, 128ram, rive 32/32 z drukarka HP (taka wrecz jak szafa za 250 zl ;o ) za 1500 zl. to zadna sciema, jego stara znalazla taka glupia babe ze az zal ... rozumiem darek_dade źe ty byś takiego gowna nie kupil, ja tez. Ale sa ludzie którzy sie na tym nie znaja ... i kupia. Wkoncu "To my polacy".
Lucky:
duzo za niego nie dostaniesz, nie znane podzespoły, felerna nagrywarka, bez monitora, mało pamięci ram. Jak znajdziesz 'lamera' to upchniesz nawet ponad 1000zl, ale w miare orientujacego sie uzytkownika to moze 600 ^
btw. zasilacz lekko przedwojenny
No źartujesz chyba kto Ci da za takiego kompa (gdzie nie ma nic wartościowego...) więcej niź 450zł
duzo za niego nie dostaniesz, nie znane podzespoły, felerna nagrywarka, bez monitora, mało pamięci ram. Jak znajdziesz 'lamera' to upchniesz nawet ponad 1000zl, ale w miare orientujacego sie uzytkownika to moze 600 ^
siwex4:
200zł
siwex4:
40zł
80złsiwex4:
Mobo Medion3000 Ver.1 MS–639(INTEL 845) (AGPx4)x1, PCIx3,DIMMx2
80złsiwex4:
192MB RAM DIMM
10złsiwex4:
5złsiwex4:
FDD
Strona 1 / 1