ikony
Witam
interesuje mnie zmiana ikon dla niektórych typów plików. jpg php gif tpl i w związu z tym mam kilak pytań:
jaki program zewnętrzny potrafił by to wykonać
jak zapisać konfiguracje ikon tak aby po formacie najprosciej ją odzyskać
i gdzie w rejestrze są ikony zapisywane i czy niem ożna włąśnie przywracając fragmentu rejestru przywracać ikon. wydawało mi się że ikony sa zapisywane w ścieżce tam gdzie jest spis rozsz. jednak sprawdziłęm pliki php i jpg jednak nie było tam lokalizacji ikon. gdzie jeszcz tego szukać i czy przywrócenie tych wpisó w przyszłosci spowodowałoby również przywrócenie ikon ??
planuje zrobić zmien około 20 typów plików a nie uśmiecha mi się to robić po każdym formacie dlatego szukam rozwiązania szybszego. z góry dzieki za odp.
Odpowiedzi: 2
Mateuszpi:Witam
interesuje mnie zmiana ikon dla niektórych typów plików. jpg php gif tpl i w związu z tym mam kilak pytań:
jaki program zewnętrzny potrafił by to wykonać
jak zapisać konfiguracje ikon tak aby po formacie najprosciej ją odzyskać
i gdzie w rejestrze są ikony zapisywane i czy niem ożna włąśnie przywracając fragmentu rejestru przywracać ikon. wydawało mi się że ikony sa zapisywane w ścieżce tam gdzie jest spis rozsz. jednak sprawdziłęm pliki php i jpg jednak nie było tam lokalizacji ikon. gdzie jeszcz tego szukać i czy przywrócenie tych wpisó w przyszłosci spowodowałoby również przywrócenie ikon ??
planuje zrobić zmien około 20 typów plików a nie uśmiecha mi się to robić po każdym formacie dlatego szukam rozwiązania szybszego. z góry dzieki za odp.
Zmieniasz w rejestrze:
HKEY_CLASSES_ROOT\jpegfile\DefaultIcon
HKEY_CLASSES_ROOT\giffile\DefaultIcon
itd..
-
te wpisy znam ale nie istnieje coś takiego dla plików tpl i kilku innych. dlatego szukam gdzie to jeszcze jest zapisane. i cyz zmian nie można przeprowadzać przy pomocy jakiegoś osobnego programu
dzięki za program. gdyby były inne propozycje to też prosze o ich podanie.