ikony

Witam

interesuje mnie zmiana ikon dla niektórych typów plików. jpg php gif tpl i w związu z tym mam kilak pytań:

jaki program zewnętrzny potrafił by to wykonać

jak zapisać konfiguracje ikon tak aby po formacie najprosciej ją odzyskać

i gdzie w rejestrze są ikony zapisywane i czy niem ożna włąśnie przywracając fragmentu rejestru przywracać ikon. wydawało mi się że ikony sa zapisywane w ścieżce tam gdzie jest spis rozsz. jednak sprawdziłęm pliki php i jpg jednak nie było tam lokalizacji ikon. gdzie jeszcz tego szukać i czy przywrócenie tych wpisó w przyszłosci spowodowałoby również przywrócenie ikon ??

planuje zrobić zmien około 20 typów plików a nie uśmiecha mi się to robić po każdym formacie dlatego szukam rozwiązania szybszego. z góry dzieki za odp.

Odpowiedzi: 2

Niezły program do podmiany ikon (w tym również mnóstwo ikon typów plików) znajdziesz tu ActivIcons
KaTe
Dodano
09.02.2007 15:12:04
  • Mateuszpi 09.02.2007 15:55:28

dzięki za program. gdyby były inne propozycje to też prosze o ich podanie.

Mateuszpi:

Witam

interesuje mnie zmiana ikon dla niektórych typów plików. jpg php gif tpl i w związu z tym mam kilak pytań:

jaki program zewnętrzny potrafił by to wykonać

jak zapisać konfiguracje ikon tak aby po formacie najprosciej ją odzyskać

i gdzie w rejestrze są ikony zapisywane i czy niem ożna włąśnie przywracając fragmentu rejestru przywracać ikon. wydawało mi się że ikony sa zapisywane w ścieżce tam gdzie jest spis rozsz. jednak sprawdziłęm pliki php i jpg jednak nie było tam lokalizacji ikon. gdzie jeszcz tego szukać i czy przywrócenie tych wpisó w przyszłosci spowodowałoby również przywrócenie ikon ??

planuje zrobić zmien około 20 typów plików a nie uśmiecha mi się to robić po każdym formacie dlatego szukam rozwiązania szybszego. z góry dzieki za odp.

Zmieniasz w rejestrze:
HKEY_CLASSES_ROOT\jpegfile\DefaultIcon
HKEY_CLASSES_ROOT\giffile\DefaultIcon
itd..

Piotr P.
Dodano
08.02.2007 21:50:25
  • Mateuszpi 09.02.2007 14:33:57

te wpisy znam ale nie istnieje coś takiego dla plików tpl i kilku innych. dlatego szukam gdzie to jeszcze jest zapisane. i cyz zmian nie można przeprowadzać przy pomocy jakiegoś osobnego programu

Mateuszpi
Dodano:
08.02.2007 17:39:25
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1