ikony w quick start zmieniaja polozenie
odpalilem jakis czas temu pewien programik do ustawien windowsa (nie pamietam nazwy jakis tweaker)
i od tego czasu mam kilka problemow
niewazne jak sobie ustwaie ikony w quick start wracajja do wczesniejszego polozenia ktore mi nie pasuje
usuniecie ikon i po restarcie wsadzenie ich od nowa w odpowiedniej kolejnosci nie pomaga
nie wiem gdzie sa zapisane info na temat ulozenia ikon
w panelu sterowania mozna zmnienic jego wyglad na klasyczny lub ten drugi – ja tego nie moge bo zniknela komenda pozwalajaca na to
zrobilem to inaczej ale nie wiem czemu ta opcja zniknela, mam tylko "zobacz tez"
i od tego czasu mam kilka problemow
niewazne jak sobie ustwaie ikony w quick start wracajja do wczesniejszego polozenia ktore mi nie pasuje
usuniecie ikon i po restarcie wsadzenie ich od nowa w odpowiedniej kolejnosci nie pomaga
nie wiem gdzie sa zapisane info na temat ulozenia ikon
w panelu sterowania mozna zmnienic jego wyglad na klasyczny lub ten drugi – ja tego nie moge bo zniknela komenda pozwalajaca na to
zrobilem to inaczej ale nie wiem czemu ta opcja zniknela, mam tylko "zobacz tez"
Odpowiedzi: 9
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer wpis ForceClassicControlPanel – jak tak to go wywal lub wartość zmień na 0
oczyw chodzi mi o sam wpis ForceClassicControlPanel do usuniecia
Hehe.. dopiero teraz widze, ze to jeden i ten sam temat :P
Gwoli ścisłości, usunięcie której wartości pomoglo ?
Gwoli ścisłości, usunięcie której wartości pomoglo ?
kozystajac z postu http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36342 po zmianie na "0" przelaczyl do widoku kategorii ale nie bylo dalej opcji przelaczania
dopiero calkowite usuniecie dalo pelny rezultat,
dzieki serdeczne
dopiero calkowite usuniecie dalo pelny rezultat,
dzieki serdeczne
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36342 – odpowiedź Żółtego.
Co do samego przełączenia to podeprę się tutaj własnym postem: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36342
Co do samego przełączenia to podeprę się tutaj własnym postem: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36342
tweakiem juz wczesniej probowalem nie pomoglo, zainstalowalem layout ale nie moge znalezc, zreszta uzywam tvtoola ktory tez ma takie opcje
:D pomogla modyfikacja w rejestrach wystarczylo w HKCU, dzieki
no dobra a co z panelem sterowania?? zniknela mi opcja przelaczania wygladu panelu
:D pomogla modyfikacja w rejestrach wystarczylo w HKCU, dzieki
no dobra a co z panelem sterowania?? zniknela mi opcja przelaczania wygladu panelu
Poszukaj wartości "NoSaveSettings" w kluczach:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
Explorer
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
Explorer
Jeśli jej nie będzie utwórz ją i daj za dane 0
Jest jeszcze jedna opcja, sciagasz ten plik i rozpakowujesz go
Plik LAYOUT.DLL wsadzasz do katalogu systemowego, natomiast plik LAYOUT.REG dodajesz do rejestru.
Od tego momentu w menu kontekstowym ikon systemowych na pulpicie masz dwie dodatkowe opcje.
Save Desktop Icon Layout – zapisuje ustawienia pulpitu
Restore Desktop Icon Layout – w razie jakis zmian klikasz i przywraca zapisane zmiany
I jeszcze jedna, instalujesz TweakUI
W jego opcjach, Naprawa >> "Napraw klawisze skrótów"
oraz "Odbuduj ikony"
Resetujesz syetem po wszystkim
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
Explorer
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
Explorer
Jeśli jej nie będzie utwórz ją i daj za dane 0
Jest jeszcze jedna opcja, sciagasz ten plik i rozpakowujesz go
Plik LAYOUT.DLL wsadzasz do katalogu systemowego, natomiast plik LAYOUT.REG dodajesz do rejestru.
Od tego momentu w menu kontekstowym ikon systemowych na pulpicie masz dwie dodatkowe opcje.
Save Desktop Icon Layout – zapisuje ustawienia pulpitu
Restore Desktop Icon Layout – w razie jakis zmian klikasz i przywraca zapisane zmiany
I jeszcze jedna, instalujesz TweakUI
W jego opcjach, Naprawa >> "Napraw klawisze skrótów"
oraz "Odbuduj ikony"
Resetujesz syetem po wszystkim
mktiger:
zreszta przeciez to nie folder wiec ta opcja chyba nie ma na to wplywu
No niezupełnie – na pasku Szybkiego uruchamiania wyświetlana jest zawartość folderu %homepath%\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch. U mnie takźe nie moźna na stałe zmienić ułoźenia skrótów i nie wiem, z czego to wynika; być moźe związane jest to z kolejnością lub sposobem sortowania elementów w ww. folderze – poeksperymentuj trochę, zmieniając ustawienia widoku w tymźe, włączając i wyłączajc sortowanie, grupowanie, autorozmieszczanie itd.
"zapamietaj ustawienia wyswietlania kazdego folderu" mialem zaznaczone, odznaczenie i zaznaczenie ponownie nie pomoglo; zreszta przeciez to nie folder wiec ta opcja chyba nie ma na to wplywu
mam caly temat "Luna" jaki to ma zwiazek z wyswietlaniem opcji panelu sterowania
mam caly temat "Luna" jaki to ma zwiazek z wyswietlaniem opcji panelu sterowania
"niewazne jak sobie ustwaie ikony w quick start wracajja do wczesniejszego polozenia ktore mi nie pasuje
nie wiem gdzie sa zapisane info na temat ulozenia ikon "
otworz moj komputer, z menu bierz Narzedzia –> pocje folderow –> Widok i na dole "zapamietaj ustawienia wyswietlania kazdego folderu
"w panelu sterowania mozna zmnienic jego wyglad na klasyczny lub ten drugi – ja tego nie moge bo zniknela komenda pozwalajaca na to
zrobilem to inaczej ale nie wiem czemu ta opcja zniknela, mam tylko "zobacz tez" "
sprawdz w C:\WINDOWS\Resources\Themes\ czy masz katalog Luna i plik Luna.theme
nie wiem gdzie sa zapisane info na temat ulozenia ikon "
otworz moj komputer, z menu bierz Narzedzia –> pocje folderow –> Widok i na dole "zapamietaj ustawienia wyswietlania kazdego folderu
"w panelu sterowania mozna zmnienic jego wyglad na klasyczny lub ten drugi – ja tego nie moge bo zniknela komenda pozwalajaca na to
zrobilem to inaczej ale nie wiem czemu ta opcja zniknela, mam tylko "zobacz tez" "
sprawdz w C:\WINDOWS\Resources\Themes\ czy masz katalog Luna i plik Luna.theme
Strona 1 / 1