ikony w quick start zmieniaja polozenie

odpalilem jakis czas temu pewien programik do ustawien windowsa (nie pamietam nazwy jakis tweaker)
i od tego czasu mam kilka problemow
niewazne jak sobie ustwaie ikony w quick start wracajja do wczesniejszego polozenia ktore mi nie pasuje
usuniecie ikon i po restarcie wsadzenie ich od nowa w odpowiedniej kolejnosci nie pomaga
nie wiem gdzie sa zapisane info na temat ulozenia ikon
w panelu sterowania mozna zmnienic jego wyglad na klasyczny lub ten drugi – ja tego nie moge bo zniknela komenda pozwalajaca na to
zrobilem to inaczej ale nie wiem czemu ta opcja zniknela, mam tylko "zobacz tez"

Odpowiedzi: 9

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer wpis ForceClassicControlPanel – jak tak to go wywal lub wartość zmień na 0

oczyw chodzi mi o sam wpis ForceClassicControlPanel do usuniecia
mktiger
Dodano
28.08.2005 12:34:36
Hehe.. dopiero teraz widze, ze to jeden i ten sam temat :P
Gwoli ścisłości, usunięcie której wartości pomoglo ?
Bobi
Dodano
28.08.2005 12:21:27
kozystajac z postu http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36342 po zmianie na "0" przelaczyl do widoku kategorii ale nie bylo dalej opcji przelaczania
dopiero calkowite usuniecie dalo pelny rezultat,
dzieki serdeczne
mktiger
Dodano
28.08.2005 12:18:32
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36342 – odpowiedź Żółtego.
Co do samego przełączenia to podeprę się tutaj własnym postem: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36342
Bobi
Dodano
28.08.2005 12:02:47
tweakiem juz wczesniej probowalem nie pomoglo, zainstalowalem layout ale nie moge znalezc, zreszta uzywam tvtoola ktory tez ma takie opcje

:D pomogla modyfikacja w rejestrach wystarczylo w HKCU, dzieki

no dobra a co z panelem sterowania?? zniknela mi opcja przelaczania wygladu panelu
mktiger
Dodano
28.08.2005 11:30:19
Poszukaj wartości "NoSaveSettings" w kluczach:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
Explorer
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
Explorer
Jeśli jej nie będzie utwórz ją i daj za dane 0

Jest jeszcze jedna opcja, sciagasz ten plik i rozpakowujesz go
Plik LAYOUT.DLL wsadzasz do katalogu systemowego, natomiast plik LAYOUT.REG dodajesz do rejestru.
Od tego momentu w menu kontekstowym ikon systemowych na pulpicie masz dwie dodatkowe opcje.
Save Desktop Icon Layout – zapisuje ustawienia pulpitu
Restore Desktop Icon Layout – w razie jakis zmian klikasz i przywraca zapisane zmiany

I jeszcze jedna, instalujesz TweakUI
W jego opcjach, Naprawa >> "Napraw klawisze skrótów"
oraz "Odbuduj ikony"
Resetujesz syetem po wszystkim
Bobi
Dodano
27.08.2005 12:35:10
mktiger:
zreszta przeciez to nie folder wiec ta opcja chyba nie ma na to wplywu

No niezupełnie – na pasku Szybkiego uruchamiania wyświetlana jest zawartość folderu %homepath%\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch. U mnie takźe nie moźna na stałe zmienić ułoźenia skrótów i nie wiem, z czego to wynika; być moźe związane jest to z kolejnością lub sposobem sortowania elementów w ww. folderze – poeksperymentuj trochę, zmieniając ustawienia widoku w tymźe, włączając i wyłączajc sortowanie, grupowanie, autorozmieszczanie itd.
Amon–Ra
Dodano
27.08.2005 12:22:37
"zapamietaj ustawienia wyswietlania kazdego folderu" mialem zaznaczone, odznaczenie i zaznaczenie ponownie nie pomoglo; zreszta przeciez to nie folder wiec ta opcja chyba nie ma na to wplywu
mam caly temat "Luna" jaki to ma zwiazek z wyswietlaniem opcji panelu sterowania
mktiger
Dodano
27.08.2005 11:26:12
"niewazne jak sobie ustwaie ikony w quick start wracajja do wczesniejszego polozenia ktore mi nie pasuje
usuniecie ikon i po restarcie wsadzenie ich od nowa w odpowiedniej kolejnosci nie pomaga
nie wiem gdzie sa zapisane info na temat ulozenia ikon "
otworz moj komputer, z menu bierz Narzedzia –> pocje folderow –> Widok i na dole "zapamietaj ustawienia wyswietlania kazdego folderu

"w panelu sterowania mozna zmnienic jego wyglad na klasyczny lub ten drugi – ja tego nie moge bo zniknela komenda pozwalajaca na to
zrobilem to inaczej ale nie wiem czemu ta opcja zniknela, mam tylko "zobacz tez" "
sprawdz w C:\WINDOWS\Resources\Themes\ czy masz katalog Luna i plik Luna.theme
Kapela
Dodano
27.08.2005 00:33:19
mktiger
Dodano:
26.08.2005 23:54:15
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1