Ikony oraz Ctrl+Alt+Delete

Czy moźna w xpeku zrobić aby ikony były wyświetlane w formie bardzo małej? Ikonka programu i obok niej nazwa. Wiem, źe moźna tak zrobić dzięki TweakXP ale nie mam tego programu(nie piszcie źebym go zainstalował).

Gdy włączam te trzy klawisze zamiast procesów wyskakuje mi taki oto napis:

Menedzer zadań został wyłączony przez administratora

Nie wiem czemu tak się stało? Jak to przywrócić?

Odpowiedzi: 9

Nie Sheriff o taką opcję mi nie chodzi. Chodzi mi bardziej o taką jaką wspomniał mettal. Myślę, źe trzeba będzie się jednak rozejrzeć za jakimś tweakerem :]
patrickq
Dodano
15.11.2005 21:16:56
Bobi ja nie twierdze ze jest to nie mozliwe, zle mnie zrozumiales. Z tego co wiem w samym Windowsie nie ma opcji zmiany wyswietlania tak ikona na pulpicie. Bez dodatkowego softu, bez grzebania w rejestrze. A taka zmiane oferuje np Tweak–XP Pro lub X–Setup Proofessional. Wiem bo maialem takie wyswietlanie, wlasnie za pomoca Tweak–XP Pro ustawione...
mettal
Dodano
15.11.2005 18:45:32
mettal, a guzik prawda. Nawet tu na forum widziałem screena właśnie z takim efektem. Niestety nie pamietam czy odpowiedź jak takie cuś zrobić padła, temat do znalezienia.
Bobi
Dodano
15.11.2005 18:40:50

moze takie cos chcesz stworzyc??

sluzy do tego program ObjectDock, ustawiasz wielkosc ikon, ich animacje, jesli ustawisz polozenie objectdocka po lewej lub prawej czesci pulpitu "tytuly ikon" bede pojawialy sie obok jak najedziesz na ikone kursorem.
Sheriff
Dodano
15.11.2005 18:13:37
Nie uzyskasz na Pulpicie wyswietlania ikon w stylu Lista, lub Szczegoly z Eksploratora Windows. Jedynie taka mozliwosc da Tweaker, badz modyfikacje w rejestrze...
mettal
Dodano
15.11.2005 18:07:52
No tak zauwaźyłem to. Ikonka powinna być mała i powinna być wyświetlna obok tytułu ikony a nie standardowo czyli nad tytułem:/

Chyba tak się nie da ...
patrickq
Dodano
15.11.2005 18:01:39
patrickq:
Czy moźna w xpeku zrobić aby ikony były wyświetlane w formie bardzo małej?
Wlasciwosci ekranu, zakladka Wyglad, przycisk Zaawansowane, Element: Ikona, Rozmiar do minimum 16.
EL NINO
Dodano
15.11.2005 17:51:47
A moze zrob sobie takie Paski narzedzi, posegregujesz,poukladasz i bedzie porzadek na pulpicie :wink:

mettal
Dodano
15.11.2005 12:38:25
Nio właśnie sam się zastanawiam czy jest taka opcja standardowa, być moźe ukryta? Te ikony to bardzo dobre rozwiązanie bo mnie zajmują tyle miejsca i jakoś to ładnie wygląda.
patrickq
Dodano
15.11.2005 11:44:55
patrickq
Dodano:
15.11.2005 10:59:06
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1