Ikonki sie pozmienialy.

Witam wszytskich. mam malutki problem. chodzi o to ze bawilem sie programem samurize czy jakos tak pozmienialem troche pulpit i wogule wyglad ikonek i takie tam. gdy chcialem wrucic do normalnych standardowych ustaiwen zniknely mi ikonki np z ulubionych. sa jakies beznadziejne znaczki i wogule jakos programy przez to nie chca sie wspolpracowac ze soba. naprzyklad wywalil sie windows commander. nie otwiera mi nic z poziomu tego porogramu. gdy chce zmienic recznie ikonki system wyrzuca ze brakuje mu pliku "windowsxp.icl" wyczytalem w centrum xp tyle ze byla juz wzmianka na ten temat ale nie bylo zakonczenia tamat sie urwal. chodzi o to ze ktos napisala ze jako posiadacz zdrowego systemu takiego pliku wogule nie ma. wiec dlaczego moj zlom go potrzebuje. sprobowalem podmienic ten plik skopiowalem "schell32.dll" on mial jakies ikonki. niby cos sie pojawilo ale to jakas kupa i nie da sie pozmieniac na te ktore byly standardowo. jesli ktos zna odp na ten dziwny watek nie da znac.

z gory dziekuj i pozdrawiam

Srebroo

Odpowiedzi: 5

oki udalo sie zwlaczyc te paskudne ikonki. w sumei bardzo pomugl program ktory podal Bobi ... tak wiec dzieki za pomoc ...

Pozdrawiam .. Srebroo
Srebroo
Dodano
10.11.2005 00:04:51
zaopatrzylem sie w ten program ale niestety nie zrobil tego co oczekiwalem. zrobil jeszcze wiekszy balagan niz byl. wiecej w zalaczniku. a co do tych komend to po pierwszej komendzie wyskakuje nie okreslono bilioteki dlla 2 polecenie nie moze odnalesc pliku. czy nie pozostaje juz nic poza formatem ... ?? przyzwyczailem sie do standardowych ikonek i teraz tak dziwnie jest.

jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly to z niecierpliwoscia czekam

Srebroo
Srebroo
Dodano
09.11.2005 18:44:50
W programie TweakUI byłą taka opcja jak "rebuild icons" spróbuj jej uźyć.
Ponadto w uruchom: regsvr32 /i shell32
Bobi
Dodano
08.11.2005 16:35:21
wlasnie chodzi o to ze mam wylaczona opcie przywracania systemu. nigdy nie byla mi potrzebna wiec nie wlaczalem ... i tu jest moj blad ;\
Srebroo
Dodano
08.11.2005 10:20:03
moźnaby pozmieniać ikonki wszystkich zmodyfikowanych rozszerzeń (typów plików) w rejestrze lub w panel sterowania –> opcje folderów –> typy plików, ale duźo roboty by przy tym było. Łatwiej chyba by było przywrócić komputer do stanu zprzed zabawy programem przy pomocy przywracania systemu...
MetaVirus
Dodano
08.11.2005 00:53:14
Srebroo
Dodano:
07.11.2005 23:43:38
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1