Ikona usuń!

Niestety ale na pulpicie mam inną ikonę niźdomyślnie więc klikam PPM na pulpit właściwości pulpit i dostosuj pulpit i tam daje domyślna ikona na haśok i zmienia się brazek na domyślny ale kiedy daje zastosuj czy tam ok to na pulpicie nadal jest taka sama jaka była ale juź w tamtym okienku jest narmalna ale niestety kiedy dam inną ikonkę to się zmienia! Co robić!

Odpowiedzi: 10

Dzięki bardzo a wiesz moźe cosik albo znasz kogoś kto ma taką płytę jak ja :
MSI 865PE Neo2 Platinum (Prescott)

Bo wpadłem na taki bajer źe se moge predkością procka kręcić źe w ogóle go nie słuchać albo wyje jak wściekły!
zachariaszs
Dodano
05.02.2006 14:56:40
Moźesz ją wyłączyć w services.msc
sh@dow
Dodano
05.02.2006 14:48:39
Tak myślałem bo wczoraj instalowałem WMP10 i nie miałem wcześniej nic takiego.
Ale najciekawsze wyłączyłem bo przez MZ (Menadźer zadań) i net mi szybciej chodzi :P
zachariaszs
Dodano
05.02.2006 14:44:33
Shell wygląda na poprawny, Hijack nie powinien pokazywać tego wpisu, ale widocznie moga mu niepasowac małe/duźe litery w nazwie, inna moźliwosć to taka ze coś tam po explorerze jest, róźnego typu śmieci w ten sposób startują.
wdfmgr.exe to windowsowy plik od WMP10, uruchamia usługę Windows User Mode Driver Framework
Bobi
Dodano
05.02.2006 14:37:37
Od razu trzeba było tak pisać :D
Wydaje mo sie źe ten plik jest częścią Microsoft Windows media player 10, ale musisz poszukać w google info o tym pliku.
sh@dow
Dodano
05.02.2006 14:37:31
Pochwała dla bobi–ego za logikę.
Zrobiłem sobie tak miałem ikonki visty i zmieniłem je ale chciałem wrócić do zwykłych innym programem i wróciłem ale został mi kosz i tym pierwszym progsem udało mi się.
A tak pozatym co do loga to mnie nie pokoi to:
F2 – REG:system.ini: Shell=explorer.exe Unknown
Unknown F2 – REG:system.ini: Shell=explorer.exe the following information has been found about this entry: .
Visitor's assessment: 2.5 (Safe.) Unknown application.

Co oznacza aplikacja wdfmgr.exe
zachariaszs
Dodano
05.02.2006 14:30:53
Widocznie nie mogę sie doczytać konkretnych informacji z jego postu :wink:
sh@dow
Dodano
05.02.2006 14:29:24
sh@dow, chyba jednak nie jest tak jak to sobie wydedukowałeś.
Pewnie autor uźywa jakiegos programu do zmiany wyglądu systemu, w tym programie ustawił sobie jakas tam ikonkę kosza, chcąc ją zmienić juź nie skorzystał z rzeczonego programu, a uźył windowsowego dostosowywania.
Efekt jaki jest kaźdy widzi, zresztą koniec tych wróźb. ;]
Bobi
Dodano
05.02.2006 14:25:40
Przeczytaj sobie jeszcze raz to co napisałeś.
Moim zdaniem chodzi ci o to źe nie moźesz zmienić tła pulpitu.
Jeśli o to ci chodzi to poszukaj sobie w szukajce na forum, było o tym wiele razy.
A jeźleli o zmianę ikon to tez w szukajce
Zrób sobie teź loga HijackThis (przyklejony na forum temat)
Uźywaj przycisku "Zmień"
sh@dow
Dodano
05.02.2006 14:20:56
W KAŻDEJ SYTUACJI CZŁOWIEK SAM SE RADZIĆ MUSI!!!!

P.S.
Jak zmieniacie ikonki to tylko jednym programem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zachariaszs
Dodano
05.02.2006 14:13:37
zachariaszs
Dodano:
05.02.2006 12:12:42
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1