Ikona głośności
XPPro+SP2
W panelu sterowania jest zaznaczone aby ikona głośności była wyświetlana w systray'u. Niestety nie pokazuje jej. Aby ją "wstawić" w systray muszę wejść do panelu sterowania –> dźwięki i odznaczyć ją, zastosować zmiany a następnie zaznaczyć i znowu zastosować zmiany. Wtedy ikona ta pojawia się. Jednak gdy uruchamiam ponownie kompa znowu jej nie ma.
Jak to naprawić? Proszę o pomoc
W panelu sterowania jest zaznaczone aby ikona głośności była wyświetlana w systray'u. Niestety nie pokazuje jej. Aby ją "wstawić" w systray muszę wejść do panelu sterowania –> dźwięki i odznaczyć ją, zastosować zmiany a następnie zaznaczyć i znowu zastosować zmiany. Wtedy ikona ta pojawia się. Jednak gdy uruchamiam ponownie kompa znowu jej nie ma.
Jak to naprawić? Proszę o pomoc
Odpowiedzi: 7
Ale co ja mam więcej napisać? Odpowiedziałem na Twoje pytanie o okienko Uruchom.
a teraz proszę po polsku :D
bo nie wiem jak tego uźyć
bo nie wiem jak tego uźyć
MetaVirus:
niestety takiej komendy chyba nie ma :(
Aleź jest :wink::
RunDLL32.EXE shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl @1
nie ma tej wartości (i nie było)
tak jak pisałem to najprawdopodobniej system powoli siada
chyba, źe to moźe być wina np winampa (v5) lub media player classic lub coś innego
tak jak pisałem to najprawdopodobniej system powoli siada
chyba, źe to moźe być wina np winampa (v5) lub media player classic lub coś innego
niestety takiej komendy chyba nie ma :(
Ale wracając do mojej rady. Ta wartość istniała i ją usunąłeś, czy wogóle jej nie było??
Jeśli była to sprawdź czy czasem znów się nie pojawiła. Jeśli się pojawiła, to wejdź do tego klicza, usuń ją wybierz uprawnienia dla tego klucza (z menu plik) i daj odmów na pełną kontrolę dla twojego usera i systemu
Ale wracając do mojej rady. Ta wartość istniała i ją usunąłeś, czy wogóle jej nie było??
Jeśli była to sprawdź czy czasem znów się nie pojawiła. Jeśli się pojawiła, to wejdź do tego klicza, usuń ją wybierz uprawnienia dla tego klucza (z menu plik) i daj odmów na pełną kontrolę dla twojego usera i systemu
niestety to nie działa :x
widocznie juź system mam aź tak skopany, a nie chcę go jeszcze przeinstalowywać
i dlatego mam pytanie:
czy jest moźliwość wywołania regulacji głośności np. komendą z okna "Uruchom" (Win+R)?
widocznie juź system mam aź tak skopany, a nie chcę go jeszcze przeinstalowywać
i dlatego mam pytanie:
czy jest moźliwość wywołania regulacji głośności np. komendą z okna "Uruchom" (Win+R)?
szanse małe, ale ... :
start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
jeźeli jest wartośc NoSaveSettings to ją usuń. Po restarcie kompa wszystko powinno wrócić do normy
start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
jeźeli jest wartośc NoSaveSettings to ją usuń. Po restarcie kompa wszystko powinno wrócić do normy
Strona 1 / 1