IE 7 RC1 - Nie działają zakładki, i inne.
Witam.
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum chciałbym wszystkich przywitać.
Zainstalowałem ostatnio IE 7 RC1. Napąmknę, że IE używam sporadycznie.
Chciałem sprawdzić jak się mają zakładki w nowym IE do zakładek z Opery i FF.
Niestety rozczarowałem się ponieważ zakładki u mnie nie działają wogóle.
Klikając w "Open in new Tab" stronka otwiera się i tak w nowym oknie a nie zakładce.
Jest to o tyle upierdliwe, że za każdym raem mszę sie logować w googlach. Korzystam z paska goole-wyszukiwanie, poczta, ulubione itp. i przy każdej nowej stronce niestety jest wymagane logowanie.
W zwykłym IE6 zakładek nie było ale też nie wymagał przy każdej stronie logowania.
Inny problem to taki - czy jest możliwość dostępu do ustawień i ulubionych z poziomu otwartej strony?
W IE7 w pasku narzędzi mam wstecz, dalej, odświerz, stop i szukaj........... Wiem że można się dostać do ustawień z poziomu-prawoklik na ikonie IE ale jak to zrobić mając otwartą stronkę?
Z góry bardzo dziękuję za jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam
Gabson
<p>Przeszukałem kompa w poszukiwaniu tego pliku o którym wspomniałeś i niestety jedyne co znalazłem to plik :XMLLITESETUP.EXE-297B44EA.pf znajdujący się w folderze C:\WINDOWS\Prefetch niestety nic się z nim nie da zrobić. W katalogu update -czyli tam gdzie wypakowała się instalka nie ma nic.</p><p> Pozdrawiam</p><p>Gabson</p>
Więc pobierz jeszcze raz i wypakuj instalator na nowo i wtedy to zrób.
<p>Sprawdź czy masz w %windir%\system32 bibliotekę xmllite.dll - jak masz to nie musisz szukać xmllitesetup.exe (notabene jest on w katalogu Update po rozpakowanu, np Winrarem instalki IE 7). Spróbuj wejść w Internet options -> Advanced i tam odznacz opcję "Reuse windows for ..." zamknij przeglądarkę. Uruchom ponownie i zaznacz ponownie tą opcję.</p><p>Teraz druga kwestia - dostęp do menu masz po wciśnięciu klawisza alt. Jeżeli chcesz włączyć menu na stałe to View -> Toolbars -> Menu Bar "zaptasz"</p>
<p>Witam.</p><p>Xmllite.dll jest. Instalka ponownie rozpakowana i xmllitesetup.exe zainstalowane.</p><p>Opcja "Reuse windows for..." odznaczona i po resecie zaznaczona ponownie.</p><p>Zakładki nie działają dalej. :) W menu pod File -> New Tab jest nieaktywne.</p><p>Jak widzę panowie z MS bardzo chcą mnie zniechęcić do ich nowego dzieła :)</p><p> </p><p>Pozdrawiam</p><p>Gabson</p><p> </p>