IE 7 RC1 - Nie działają zakładki, i inne.

Witam.

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum chciałbym wszystkich przywitać.

Zainstalowałem ostatnio IE 7 RC1. Napąmknę, że IE używam sporadycznie.

Chciałem sprawdzić jak się mają zakładki w nowym IE do zakładek z Opery i FF.

Niestety rozczarowałem się ponieważ zakładki u mnie nie działają wogóle.

Klikając w "Open in new Tab" stronka otwiera się i tak w nowym oknie a nie zakładce.

Jest to o tyle upierdliwe, że za każdym raem mszę sie logować w googlach. Korzystam z paska goole-wyszukiwanie, poczta, ulubione itp. i przy każdej nowej stronce niestety jest wymagane logowanie.

W zwykłym IE6 zakładek nie było ale też nie wymagał przy każdej stronie logowania.

Inny problem to taki - czy jest możliwość dostępu do ustawień i ulubionych z poziomu otwartej strony?

W IE7 w pasku narzędzi mam wstecz, dalej, odświerz, stop i szukaj........... Wiem że można się dostać do ustawień z poziomu-prawoklik na ikonie IE ale jak to zrobić mając otwartą stronkę?

Z góry bardzo dziękuję za jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam

Gabson

Odpowiedzi: 1

W folderze gdzie wypakował ci się instalator IE 7, znajduje się folder update, a tam aplikacja xmllitesetup. Zainstaluj to. Powinno pomóc.
Anathema
Dodano
18.09.2006 12:50:26
  • gabson 18.09.2006 13:11:45

<p>Przeszukałem kompa w poszukiwaniu tego pliku o kt&oacute;rym wspomniałeś i niestety jedyne co znalazłem to plik :XMLLITESETUP.EXE-297B44EA.pf znajdujący się w folderze C:\WINDOWS\Prefetch niestety nic się z nim nie da zrobić. W katalogu update -czyli tam gdzie wypakowała się instalka nie ma nic.</p><p>&nbsp;Pozdrawiam</p><p>Gabson</p>

• Anathema 18.09.2006 13:23:34

Więc pobierz jeszcze raz i wypakuj instalator na nowo i wtedy to zr&oacute;b.

• Żółty 18.09.2006 13:25:54

<p>Sprawdź czy masz w %windir%\system32 bibliotekę xmllite.dll - jak masz to nie musisz szukać xmllitesetup.exe (notabene jest on w katalogu Update po rozpakowanu, np Winrarem instalki IE 7). Spr&oacute;buj wejść w&nbsp;Internet options -&gt;&nbsp;Advanced i tam odznacz opcję &quot;Reuse windows for ...&quot; zamknij przeglądarkę. Uruchom ponownie i zaznacz ponownie tą opcję.</p><p>Teraz druga kwestia - dostęp do menu masz po wciśnięciu klawisza alt. Jeżeli chcesz włączyć menu na stałe to View -&gt; Toolbars -&gt; Menu Bar &quot;zaptasz&quot;</p>

• gabson 18.09.2006 15:05:19

<p>Witam.</p><p>Xmllite.dll jest. Instalka ponownie rozpakowana i xmllitesetup.exe zainstalowane.</p><p>Opcja &quot;Reuse windows for...&quot; odznaczona i po resecie zaznaczona ponownie.</p><p>Zakładki nie działają dalej. :) W menu pod File -&gt; New Tab jest nieaktywne.</p><p>Jak widzę panowie z MS bardzo chcą mnie zniechęcić do ich nowego dzieła :)</p><p>&nbsp;</p><p>Pozdrawiam</p><p>Gabson</p><p>&nbsp;</p>

gabson
Dodano:
18.09.2006 12:37:41
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1