i znowu to samo sp2 już nie mam siły pomocy
mając orginalnego windowsa z sp2 zawsze instalowałem pirackiego bez owej nakładki, jednak wirusy zmuszają mnie do zaintalowania sp2
posadziłem windowsa z sp2+kaspersky i problem z przed kilku miesięcy, uciążliwe mielenie dyskiem(bez sp2 tego niebyło
nie wiem co robić nie che instalować bez sp2(ze względów bezpieczeństwa) ale praca na takim windowsie jest tragiczna
mielenie dyskiem występuje podzczas uruchamiania aplikacji itp. tak jakby oprócz wczytywanego programu coś czytał w tle
dysk chodzi na dma, indeksowanie wyłączone i dalej to samo już nie daje rady kaspersky też odapada bo na pandzie i avascie to samo
pomóżcie proszę
Odpowiedzi: 3
żaden z procesów nie zajmuje dużo cpu u mnie cały czas jest 90-98% wolnego
może to jakś usługa której nie było bez sp2 znalazłem gdzieś cos o optymalizacj dysku ale też to wyłączyłem, dysk jest po defragmentacji
a może bufor zwiększyć tylko jak??
No to tak:
najpierw wlacz menadzer zadan (alt+ctrl+del) i w zakladce procesy posortuj zeby Ci je pokazywalo pod wzgledem zuzywania CPU - czyli poprostu kliknij na CPU. i zobacz jaki proces zuzywa najwiecej, gdy Ci bedzie tak spowalnialo kompa. Cos czuje ze to moze byc: "svchost.exe" ale sprawdz.
I wazne: Windows Update... masz wszystkie aktualizacje? jak nie to zaktualizuj! Problem moze zniknac.
pozdro
XP z sp2 jak bez pracują tak samo
Ustaw antywirusa tak by nie sprawdzał programów jak są uruchomiane
-
napisałem że problem występuje z sp2 chyba mi się nie wydaje wszystko jest tak samo skonfigurowane i czy jest anty wir czy nie , to samo jest jak wyłącze antywirea <br>