Hyperthreading w Asusie P4C800 Deluxe

Witam
Problem dotyczy hyperthreadingu . Gierki z włączonym ht zawieszają sie (nie wszystkie ,niektóre rzadko ,niektóre odrazu ,ale teź te które niby mogą pracować z ht). Przeprowadziłem test programikiem BurnInTest i z wyłączonym testem 3D ,a z włączonym testem wszystkich podzespołów komp się nie zawiesza (przy 3d włączonym i ht komp się zawiesza).Odrzau mówię źe mam wszystkie łaty , patche , service packi i inne . Przetestowałem pamięci ,napięcia zasilacza w normie .Czy ktoś ma pojęcie o co tu biega , albo czy ktoś się spotkał z podobnym problemem. Ja zauwaźyłem kilka na zagranicznych forach z innymi płytami . Prosze o jakiekolwiek wskazówki .

Odpowiedzi: 2

niestety z tą płytą Ci nie pomoge, natomiast moge powiedzieć, źe na orginalnych płytach intela, konkretnie 865PERL nic się złego nie dzieje, przy normalnej pracy przy grach gdy jest włączony HT, śmiga aź miło, a mam ogląd sprawy z kilku maszyn. Moźe sprawdź czy jest nowszy bios.
koala1
Dodano
19.11.2003 23:35:03
Dobre pytanie ! Odpowiedz moze cie nie zadowolic. Lepiej wylaczyc HT dla stabilnosci systemy. Uklad ten przydaje sie bardziej przy wykonywaniu wielu skomplikowanych operacji w tym samym momencie jak obliczanie zaawansowanych alg. mat. lub przy renderingu w 3dMaX'sie. Obecnie chyba nie ma wiele gier ktore wykorzystuja HT :? :idea: Sam obecnie walcze z plyta glowna SIS 648f neo – ta to dopiero potrafi upiekrzyc zycie ...
Anonymous
Dodano
19.11.2003 01:52:15
Anonymous
Dodano:
14.11.2003 18:41:58
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1