Hurtowa zmiana ikon
Witam,
Postanowiłem trochę 'dopieścić' system. Chciałbym zmienić wszystkie ikony folderów (z tych źółtych na inne). Nie interesuje mnie źaden software. Interesuje mnie moźliwość zmiany z poziomu rejestru lub jakiś 'myk' o którym nie wiem.
P.S: Google pytane – proponuje mi same programy.
System to XP SP2.
Pozdrawiam.
Postanowiłem trochę 'dopieścić' system. Chciałbym zmienić wszystkie ikony folderów (z tych źółtych na inne). Nie interesuje mnie źaden software. Interesuje mnie moźliwość zmiany z poziomu rejestru lub jakiś 'myk' o którym nie wiem.
P.S: Google pytane – proponuje mi same programy.
System to XP SP2.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 4
próbowąlem juź tak. Zmieniłem jedną ikone foldera (w opcjach folderów) i oprócz 'wyszukaj miast otwórz' nic sie nie zmieniło.
mettal:
Tylko nie wiem dokladnie jak to jest w win 2000
Przecieź jest napisane źe jest to XP SP 2
:wink:
Tak jak pisze klonpiotr, albo w typach plików pozmieniac ikony dla danych rozszerzen, albo podmienic cala biblioteke ikon systemowych (sciagnac gotowa), lub tez dla kazdego folderu recznie. Tylko nie wiem dokladnie jak to jest w win 2000
moźe się nie znam ,ale zawsze to jakiś pomysł.
gdyby zmienić podstawową ikone folderu w windzie na inną to chyba skuma i zmieni wszytski. do massa do nie mam pomysłów.
pozdro :P
gdyby zmienić podstawową ikone folderu w windzie na inną to chyba skuma i zmieni wszytski. do massa do nie mam pomysłów.
pozdro :P
Strona 1 / 1