hungapp
Witam
Mam winde XP prof. SP2. Problem polega na tym, że przy próbie instalacji czegokolwiek (po kliknieciu np. Setup) po 5 sekundach instalator zawiesza sie. W dzienniku zdarzeń pokazuje hungapp i błąd pliku który sie chce zainstalować np. winamp.exe.
O co może chodzić? Czy może to być wina instalatora windows? Jeśli tak, to jak to zmienić, usunąć lub przeinstalować?
Mam winde XP prof. SP2. Problem polega na tym, że przy próbie instalacji czegokolwiek (po kliknieciu np. Setup) po 5 sekundach instalator zawiesza sie. W dzienniku zdarzeń pokazuje hungapp i błąd pliku który sie chce zainstalować np. winamp.exe.
O co może chodzić? Czy może to być wina instalatora windows? Jeśli tak, to jak to zmienić, usunąć lub przeinstalować?
Odpowiedzi: 1
Napewno bardziej pomocne bedzie udostepnienie calego pojawiajacego sie komunikatu w podgladzie zdarzen.
System wolny od robactwa wszelakiego?
Co do instalatora to mozesz go pobrac ze strony MS, ale nie wiem czy to pomoze
Mozesz rzucic okiem na problem zawarty w ponizszym linku, moze bedzie pomocny
http://live.centrumxp.pl/forums/thread/103851.aspx
Strona 1 / 1
przykladowy błąd (bo jest ich wiele)<BR /><BR />Application Hang Aplikacja zawieszająca winamp.exe, wersja 6.0.2900.2180, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.&#x000d;&#x000a;<BR /><BR />System wolny od wirusów, spyware itp., próbowałem nainstalować świeższą kopię windowsa ale nic to nie dało.<BR />Brakuje mi jeż opcji :/<BR />
<P>Skoro probowales zrobic nakladke, to opcja przywracania systemu nie wchodzi juz w gre.<BR>Czy jestes w stanie okreslic kiedy powstal problem?<BR>Moze po instalacji jakiegos oprogramowania lub na wskutek innych okolicznosci.<BR>SP2 zainstalowany, jakies podejrzane dzialajace procesy?</P> <P>Przegladajac net mozesz sie natknac na problem tego typu, tyle ze w wiekszosci dotyczy on explorer.exe<BR>Niektore zrodla podaja jako winowajce jedna z poprawek, inne mowia o spyware.<BR>Wrzuc log z hijackthis, moze to bedzie bardziej pomocne.</P>
Próbowałem przywracania systemu przed robieniem nakładki i też to nic nie dało. Praktycznie od samoego początku po instalacji systemu wyskakiwał podobny błąd ale bardzo rzadko. SP2 zainstalowany. Szukałem wcześniej informacji na ten temat i też znalazłem podobne informacje do tyvh co podaje sebpop.<BR />Nic podejrzanego w systemie nie widzę.<BR />Myślę, że damo sobie z tym spokój i sięgnę po ostateczne rozwiązanie :)<BR /><BR />