hungapp

Witam
Mam winde XP prof. SP2. Problem polega na tym, że przy próbie instalacji czegokolwiek (po kliknieciu np. Setup) po 5 sekundach instalator zawiesza sie. W dzienniku zdarzeń pokazuje hungapp i błąd pliku który sie chce zainstalować np. winamp.exe.
O co może chodzić? Czy może to być wina instalatora windows? Jeśli tak, to jak to zmienić, usunąć lub przeinstalować?

Odpowiedzi: 1

Napewno bardziej pomocne bedzie udostepnienie calego pojawiajacego sie komunikatu w podgladzie zdarzen.
System wolny od robactwa wszelakiego?
Co do instalatora to mozesz go pobrac ze strony MS, ale nie wiem czy to pomoze

Mozesz rzucic okiem na problem zawarty w ponizszym linku, moze bedzie pomocny
http://live.centrumxp.pl/forums/thread/103851.aspx

sebpop
Dodano
15.12.2006 12:43:35
  • sh@dow 15.12.2006 13:44:43

przykladowy błąd (bo jest ich wiele)<BR /><BR />Application Hang Aplikacja zawieszająca winamp.exe, wersja 6.0.2900.2180, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.&amp;#x000d;&amp;#x000a;<BR /><BR />System wolny od wirusów, spyware itp., próbowałem nainstalować świeższą kopię windowsa ale nic to nie dało.<BR />Brakuje mi jeż opcji :/<BR />

• sebpop 15.12.2006 14:47:27

<P>Skoro probowales zrobic nakladke, to opcja przywracania systemu nie wchodzi juz w gre.<BR>Czy jestes w stanie okreslic kiedy powstal problem?<BR>Moze po instalacji jakiegos oprogramowania lub na wskutek innych okolicznosci.<BR>SP2 zainstalowany, jakies podejrzane dzialajace procesy?</P> <P>Przegladajac net mozesz sie natknac na problem tego typu, tyle ze w wiekszosci dotyczy on explorer.exe<BR>Niektore zrodla podaja jako winowajce jedna z poprawek, inne mowia o spyware.<BR>Wrzuc log z hijackthis, moze to bedzie bardziej pomocne.</P>

• sh@dow 15.12.2006 14:57:15

Próbowałem przywracania systemu przed robieniem nakładki i też to nic nie dało. Praktycznie od samoego początku po instalacji systemu wyskakiwał podobny błąd ale bardzo rzadko. SP2 zainstalowany. Szukałem wcześniej informacji na ten temat i też znalazłem podobne informacje do tyvh co podaje sebpop.<BR />Nic podejrzanego w systemie nie widzę.<BR />Myślę, że damo sobie z tym spokój i sięgnę po ostateczne rozwiązanie :)<BR /><BR />

sh@dow
Dodano:
14.12.2006 20:23:11
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1