Hibernacjia i stand–by – problem

Witam!

Przekopałem juź szmat Sieci, przejrzałem Forum, ale nadal nie wiem co zrobić: otóź po wybraniu"Hibernacja" lub "Stan oczekiwania" komputer zawiesza się na ekranie "Przygotowanie komputera do...". Kiedyś działało dobrze, niestety nie załapałem momentu kiedy przestało, Być moźe po upgradzie sprzętu: mobo+procek+RAM, ale nie wiem. Podrzućcie pomysł, co robić, bo naprswdę juź nie wiem.

Mam: A64 3000 + mobo: Soltek KT880, 1GB RAM, grafa: 6800 GT,tuner telewizyjny
––
LeHardi

Odpowiedzi: 6

Witam!

Wygląda na to, źe znalazłem winnego. Rzeczywiście winnym jest Audigy, a konkretnie Kontroler hosta magistrali IEEE 1394, który jest z rzeczoną kartą zintegrowany i zajmuje dodatkowe przerwanie, u mnie 16. 16 zajmuje teź karta graficzna i chociaź nie był wykazywany konflikt zasobów, to okazało się iź wyłączenie kontrolera w XP rozwiązało problem. IEEE 1394 nie uźywam (kontrolery na płycie wyłączyłem juź dawno temu) więc chwilowo mnie to satysfakcjonuje,
Pozdrawiam
––
LeHardi
Jarek Kus
LeHardi
Dodano
17.07.2005 01:50:05
Rebe:
Zabawa w slotach + zabawa z wersjami sterowników to jedyne co jeszcze sprobować zrobić moźesz.

Znasz moźe jakiś site z jakimiś zestawmi driverów do Audigy. Creative ma te najnowsze, na których jadę.

BTW zauwaźyłem, źe Audigy dzieli przerwanie z grafiką. Wprawdzie nie ma źadnego konfliktu, ake prowadzę śledztwo w tym kierunku.
––
LeHardi
LeHardi
Dodano
15.07.2005 20:23:51
Zabawa w slotach + zabawa z wersjami sterowników to jedyne co jeszcze sprobować zrobić moźesz.
Rebe
Dodano
15.07.2005 20:17:32
1. Zdeinstalowałem Nero – nic się nie zmieniło.
2. Wyjęcie karty TV – j.w.;
3. Ale poszedłem tym tropem i winnym okazuje się być SB Audigy. Niestety przekładanie karty do innych slotów PCI nic nie daje. Czy jest jakieś wyjście oprócz rezygnacji z Audigy (mam teź zintegrowaną sieciówkę). W sumie to dziwne, bo wcześniej Audigy nie sprawiał takich problemów (moźe na poprzedniej mobo?).

Pozdrawiam
––
LeHardi
LeHardi
Dodano
15.07.2005 17:33:50
Gdyby sugestia Żółtego nie dała rezultatu to sprawdź z wyjętą kartą tv. Jeźeli zadziała to zacznij szukać innych sterowników i/lub innego gniazda PCI dla tunera.
Rebe
Dodano
15.07.2005 09:21:22
Uźywasz Nero w starej wersji ?? Zobacz tutaj

Sterowniki wszelakie masz aktualne ??
Żółty
Dodano
15.07.2005 02:30:26
LeHardi
Dodano:
15.07.2005 02:14:17
Komentarzy: