Hibernacja !
Kiedys jakis miesiac temu wyłączyłem gdzieś w opcjach moźliwość hibernacji systemu ! gdzie to jest zeby włączyć z powrotem !, jak klikam na "wyłacz komputer" to Hibernacja jest przezroczysta i nieaktywna, pomocy, mysle ze Hibernacja moze byc niezłym rozwiązaniem ! hehe
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 8
a mi czsami dziala czasami nie
Na upór nie ma widac siły. Odwdzięczę się tym samym i ponownie do archiwum skieruję.
Żeby nei było, źe tak bezproduktywnie posty wypisuję:
a/BIOS i opcje związane z zasilaniem energią w nim.
b/menager urźadzeń i "komputer z interfejsem ACPI"
c/ zarządzanie enegią – w kórym niektórzy juź byli.
Jak z teog wynika cąły czas obracamy się w okolicach "ACPI" i "zarządzania energią".
Naprawdę jest to wszystko wyczerpująco omówione w postach archiwalnych. Kwestia niewyłączania się BX–ów i nie tylko ównieź.
Przeciez wystarczyło pójśc za radą mrsit–a i z niej wnioski wyciągnąć.
Żeby nei było, źe tak bezproduktywnie posty wypisuję:
a/BIOS i opcje związane z zasilaniem energią w nim.
b/menager urźadzeń i "komputer z interfejsem ACPI"
c/ zarządzanie enegią – w kórym niektórzy juź byli.
Jak z teog wynika cąły czas obracamy się w okolicach "ACPI" i "zarządzania energią".
Naprawdę jest to wszystko wyczerpująco omówione w postach archiwalnych. Kwestia niewyłączania się BX–ów i nie tylko ównieź.
Przeciez wystarczyło pójśc za radą mrsit–a i z niej wnioski wyciągnąć.
kurde mam ten sam problem pomocy
nie wiem co robic
help
nie czaje tego
mam kompa jak wwidac ponizej i nic~!!!! :!: :!:
LIPa
u mnie tez ani hibernacjia nie dziaBa ani wstrzymanie systemu
nie wiem co robic
help
nie czaje tego
mam kompa jak wwidac ponizej i nic~!!!! :!: :!:
LIPa
u mnie tez ani hibernacjia nie dziaBa ani wstrzymanie systemu
Jesli klopot jest w wylaczniu hibernacji itd sprawdz po pierwsze Bios (opcjie ACPI i APM musza byc on) sproboj upgrade biosu i niestety zeby porzadnei chodzil reinstalacja
hmmm
Ani hibernacja, ani wstrzymanie systemu nie dzialaja !
Mało tego mam Bx–a i komp mi sie nie wyłącza !
Mam powoli tego dosyc ! cos musze z tym zrobic !
Ani hibernacja, ani wstrzymanie systemu nie dzialaja !
Mało tego mam Bx–a i komp mi sie nie wyłącza !
Mam powoli tego dosyc ! cos musze z tym zrobic !
po co ci hibernacja :?: plik hibernacji zajmuje troche miejsca na hadeq... nie lepiej uzywac wstrzymania systemu :?:
no ale jesli ci zalezy..
no ale jesli ci zalezy..
Bylo by za latwo sprawdzalem tam kilkakrotnie, nawet skozystalem z pomocy windows ! :(((( ale co sie okazuje tam nie ma tej zakładki :( troodno musze zrobic format chyba L)
opcje zasilania w panelu sterowanie ale hibernacja stosowana zawsze nie jest dobrym rozwiazaniem komp musi byc raz na jakis czas zrestartowany
Strona 1 / 1
Ja też mam problem z hibernacją,tylko że mój polega na czymś innym. Karta od hibernacjii w zarzadzaniu energią jest, tylko nie mogę jej włączyć. Opcja jest na tym kompie dostępna bo miałem niedawno reinstalkę i dopiero po tym to się stało. miejsca wolnego mam dosyć dużo. Co może być przyczyną tego że ta opcja jest niedostępna? wszystkie inne możliwości poruszane w tym wątku sprawdziłem.<br>