hiberfil.sys – do czego ten plik ?

Mam problem z wolnym miejscem na dysku C:/ starałem się wszystko co niepotrzebne z tej partycji usunąć i nadal mam problem bo mam zaledwie 1.3 Gb wolnego miejsca a przypływu kasy na nowy dysk raczej w najbliźszej przyszłości raczej nie ujźę.

Jest taki plik hiberfil.sys który ma ponad 500 Mb objętości i zupełnie nie wiem do czego słuźy, domyślam się tylko źe to jest plik powstały po hibernacji komputera i zastanawiam się jak go odchudzić.

Jak ktoś wie jak to zrobić lub wie do czego ten plik lub wie jak mu ulźyć to bardzo proszę o informację

Odpowiedzi: 6

Na forum pisałem moźe z 3 razy jak to zrobić, poszukaj
Peter_l
Dodano
13.11.2005 15:52:28
Bardzo dziękuję za odpowiedź , będę szukał informacji w sieci .
Pozdrawiam i dziękuje wszytskim
jury
Dodano
13.11.2005 15:47:27
pagefile.sys jest to pamiec wirtualna inaczej plik stronicowania... O tym jaka powinien miec wielkosc,od czego to zalezy itp, napisano juz mnostwo tematow na tym forum, a w calym internecie jeszcze wiecej, poszukaj :wink:
mettal
Dodano
13.11.2005 01:34:05
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź z gotową pomocą.
W pogoni za wolną przestrzenią dyskową znalazłem plik pagefile.sys który ma prawie 800 Mb i co do tego pliku to niemam juź zadnych podejźeń do cxzego on jest ale mimo wszystko jak na moje pojęcie jest za duźy i moźe jego teź się da jakoś odchudzić

Z góry dziękuję za kolejną dobrą radę
jury
Dodano
13.11.2005 01:29:33
Ech,
plik, do którego system zapisuje dane z RAM, gdy wybierzesz tryb hibernacji systemu. Zajmuje bodajźe 100% pamięci RAM.

POZBYCIE SIĘ

się pozbyć owego pliku :

Panel Sterowania > Opcje zasilania > Hibernate > Włącz Hibernację (odznacz).

i usuń ten plik jeźeli sam sie nie usunął.

:)
kamilmichal
Dodano
12.11.2005 08:45:09
Plik jest od hibernacji,podczas przelaczenia komputera w stan hibernacji, do tego pliku zrzucana jest zawartosc Pamieci RAM. Zeby pozbyc sie pliku musisz wylaczyc Hibernacje. Panel Sterowania > Opcje zasilania > zakladka Hibernacja i tam odptaszasz okienko przy opcji "Wlacz hibernacje"
mettal
Dodano
12.11.2005 08:41:39
jury
Dodano:
12.11.2005 02:51:37
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1