Help! Spr spójności danych
Mam 2 partycje C i D na C jest system.
Od niedawna gdy uruchamiam komputer wyskakuje mi sprawdzanie spójności danych na D.Nawet gdy je zrobię po restarcie jest to samo.Gdy daje wyłącz komputer on się uruchamia ponownie.I odczuwalnie się komp zamulił bardzo wolno chodzi wszystko.
Z góry dzięki za pomoc!!
Odpowiedzi: 5
Zrobiłem tak jak kazałes nastapiła lekka poprawa. wtym samym momencie na bit comet skończył sciągac sie film i zauwazyłem że bardzo wolno sie zapisywał na dysk to się chyba buforowanie nazywa w bit comecie.
Teraz przy wyłaczonym bit comecie zasoby sa takie:
procek max 10% ram 321 z 768
Ale dalej np jak daje na właściwości jakiegoś folderu to słyszę mielenie dysku i dość wolno to wszystko się dzieje.
Dalej długo się włącza.
zaraz zobacze jak sie dodaje foty to pokaze co mi się uruchamia przy starcie.
Niestety nie wiem jak się dolacza zdjęcia i nie dołączę :(
Wpisy z winmgrs.exe do wykasowania. prawodopodobnie aplikacja ta tworzy swoj proces, ktory zabiera tyle zasobów.
Po fixie w HJT sprawdz czy nadal tyle zasobów jest konsumowanych. Jeśli tak to zobacz, który proces tyle zabiera.
troszke poczytałem na forum zainstalwoałem ad-ware i wywalił kupe syfu zkompa ale dalej zamula....
A tu log z Hijack może ktoś pomoże....
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:34:04, on 2007-05-06
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Creative\SBLive\AudioHQ\AHQTB.EXE
C:\Program Files\cFosSpeed\cFosSpeed.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\BitCometv.60\BitComet.exe
c:\windows\winmgrs.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
C:\Program Files\cFosSpeed\spd.exe
C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.EXE
C:\Program Files\Executive Software\Diskeeper\DkService.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\NetLimiter 2 Pro\nlsvc.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\NetLimiter 2 Pro\NLClient.exe
D:\Program Files\VirtualDJ\virtualdj.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Downloads\adware\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://gemal.dk/browserspy/ip.php
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Własny tekst na belce IE
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 - Default URLSearchHook is missing
O2 - BHO: HelperObject Class - {00C6482D-C502-44C8-8409-FCE54AD9C208} - C:\Program Files\TechSmith\SnagIt 8\SnagItBHO.dll
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: flashget urlcatch - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - C:\Program Files\FlashGet\jccatch.dll
O2 - BHO: FlashGet GetFlash Class - {F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA} - C:\Program Files\FlashGet\getflash.dll
O3 - Toolbar: SnagIt - {8FF5E183-ABDE-46EB-B09E-D2AAB95CABE3} - C:\Program Files\TechSmith\SnagIt 8\SnagItIEAddin.dll
O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\fgiebar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [winmgrs] C:\Windows\winmgrs.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [AudioHQ] C:\Program Files\Creative\SBLive\AudioHQ\AHQTB.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RunDLL32.exe NvMCTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [cFosSpeed] C:\Program Files\cFosSpeed\cFosSpeed.exe
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [BitComet] "C:\Program Files\BitCometv.60\BitComet.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
O8 - Extra context menu item: &Ściągnij przy pomocy FlashGet'a - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
O8 - Extra context menu item: &Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Report page to the Ad Muncher developers - http://www.admuncher.com/request_will_be_intercepted_by/Ad_Muncher/browserextensions.pl?exbrowser=ie&exversion=0.3&pass=0K016S89&id=menu_ie_report
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\WINDOWS\system32\msjava.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\WINDOWS\system32\msjava.dll
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{C8E7ED61-E1AF-4F7E-AAC2-DC81B758F588}: NameServer = 217.30.129.149
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: bh611 - Unknown owner - C:\opel\BHROOT\BIN\NT611SVC.EXE (file missing)
O23 - Service: Bell & Howell Monitor Service (BHMonitorService) - Unknown owner - C:\opel\BHROOT\BIN\monitor.exe (file missing)
O23 - Service: cFosSpeed System Service (cFosSpeedS) - Unknown owner - C:\Program Files\cFosSpeed\spd.exe" -service (file missing)
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.EXE
O23 - Service: Bell & Howell Database Manager (dbmang) - Unknown owner - C:\opel\BHROOT\BIN\DBMANG.EXE (file missing)
O23 - Service: Diskeeper - Executive Software International, Inc. - C:\Program Files\Executive Software\Diskeeper\DkService.exe
O23 - Service: NetLimiter (nlsvc) - Locktime Software - C:\Program Files\NetLimiter 2 Pro\nlsvc.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: ONC/RPC Portmapper (portmapper) - Unknown owner - C:\opel\BHROOT\BIN\PORTMAP.EXE (file missing)
O23 - Service: pqeauto.database.dbmonitor.GMG - Unknown owner - C:\Program Files\BHPS\Gmg\bin\DBMonService.exe (file missing)
O23 - Service: pqeauto.energy.mappermonitor - Unknown owner - C:\Program Files\BHPS\Pmap1\bin\MapperMonService.exe (file missing)
O23 - Service: pqeauto.engine.tomcatmonitor.GMG - Unknown owner - C:\Program Files\BHPS\Gmg\bin\TomcatMonService.exe (file missing)
W tym momencie uzycie procka osiąga od 5% do 65% a pamięc ram z 768 zuzyte 400mb
HELP!!
Na temat tego nic nie znalazłem autochck* a na temat mulenia jeszcze przeglądam.
Udało sie zrobić to sprawdzenie spójności następnie zrobiłem defragmentację ale komp dalej chodzi baaardzo woolno.
stało to sie po zainstalowaniu alcohola 120% lub oprogramowania creative do odtwarzacza mp3.
Alcohola wywaliłem i nie widzę zmiany creativa narazie nie ruszam bo potrzebuje.
I dalej jest sytuacja gdy daje wyłącz komp on włącza się ponownie;/
Z góry dzięki z pomocne informacje.
Ponieważ nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi to pozostaje mi tylko zasugerować - za Ben Akibą - że "Wszystko już było":
Poczynając od FAQ, w tym dziale przyklejonego, przez archiwum tego samego działu oraz ew. działu dot. sprzetu.
Zwroty kluczowe:
- autochck*
- mulenie
Strona 1 / 1