help – combo samsung sm–332

witam wszystkich.mam w kompie dwa czytniki cd:jeden zwykły, drugi combo.do tej pory wszystko było ok.mój problem polega na na tym,ze komp nagle przestał widziec combo , nie wiem dlaczego.pracuje na winxp–sp2.niestety nie udało mi sie znaleźć sterowników do combo,aby je dodatkowo zainstalować (samsung sm–332).niewiem jak mozna to teraz uaktywnic.prosze o pomoc.pozdrawiam :(

Odpowiedzi: 5

:D to był problem zworek które są na tylnej obudowie twardziela.teraz jest juz wszystko ok. wielkie dzieki za pomoc.pozdrawiam :P
tukan61
Dodano
13.09.2005 20:32:56
Być moźe to kwestia zmiany literek napędów w zarządzaniu dyskami. Powiedzmy, źe combo daj jakąś dalszą literkę.
Bobi
Dodano
11.09.2005 19:47:46
teraz tu juz jest kompletna załamka.po wyjęciu przenosnego twardziela,i zrestartowaniu,czytnik combo sie pojawił obok zwykłego cd.natomiast ja go włozyłem z powrotem combo znów znikneło !!.mam porządek w rejestrze oraz sterowniki aspii. niesamowite :( moze mnie ktos uswiadomic o co tu chodzi ?? pozdrawiam
tukan61
Dodano
11.09.2005 17:07:16
zanim zdecydowałem sie zapytac na forum , sprawdziłem wszystkie opcje o których mówisz.wydaje sie ,ź e wszystko jest ok i dlatego sam nie wiem co sie dzieje.nie mam niestety moźliwosci sprawdzenia combo na innym kompie.niemniej dzieki kolego za odpowiedz.serdecznie pozdrawiam
tukan61
Dodano
10.09.2005 21:26:56
Jakie sterowniki? do COMBO i wszelkiej maści napędów wszystko jest w systemie, to czego moźe brakować to jedynie ASPI. Ale Twój problem to jeden z wielu ktore juź przewinęły się na forum. Słowa kluczowe :
Upperfilters i Lowerfilters
Wpisane w forumową szukajkę dają wyniki.
Nawet w Googlach na 1 miejscu wyskakuje CXP
No chyba źe juź na starcie jej nie widać to wtedy kable posprawdzać zworki przepatrzeć.
Seeker
Dodano
10.09.2005 16:29:47
tukan61
Dodano:
10.09.2005 16:10:18
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1