HELP brak skojarzeń w ikonkach

Nie mam skojarzeń w ikonkach z programów którymi te pliki otwieram. Np mp3 daje w ustawieniach winampa żeby otwierał audio do tego ppm otwórz za pomoca winamp i zaznaczam zeby zawsze uzywal winampa a ikonki bez zmian tylko przy tej operacji jest mrugniecie jakby chciały przejsc na wyglad np winampa ale pzostaja takie jakby nie rozpoznawał formatu. Otwiera normalnie jak kliknę. Strasznie mi to przeszkadza bo nie wiem czy plik to mp3 czy film czy juz sciagniety czy jesczze nie. Komp po formacie jedyny wpis do rejstru jaki dodalem to bylo zeby centrum zabezpieczen na pasku nie wywalało. Z góry dzieki!

Odpowiedzi: 7

Problem zlikwidowany reinstal winampa pomogl.Topic close pozdrawiam.
przemekdsxx
Dodano
17.10.2007 17:56:55
Usunąłem wpis mp3 uruchomilem ponownie to z deflautowych robia sie ikonki WMP dla mp3 lecz gdy ustawiam zeby otwierał to winamp tak jak napisałes nawet zmieniam ikone to robia sie deflautowe i jak klikne to otwiera winampem. myślę że to wina winampa jak myślisz? dzięki za czas i pomoc.
przemekdsxx
Dodano
16.10.2007 18:20:08
Panel sterowania~> Opcje folderów~> Typ plików Odszukaj format [b]MP3[/b] gdzie możesz zmienić aplikacje domyslną do otwierania danego programu, następnie w opcjach [b]zaawansowanych[/b] możesz zmienić ikone. Jeżeli zmiana ikony nic nie pomoże to usuń danny format plików [b]MP3[/b] następnie uruchom ponownie komputer. Pozdrawiam
De Niro
Dodano
16.10.2007 11:18:14
Wszystkie ikonki prócz mp 3 mam ok. Próbowałem otwierac za pomoca ... zawsze używaj tego prgramu nic nie dawało. Próbowałem w opcjach folderów przypisać tez nic to nie zmienia. Za pomoca Tweak UI rebulid icons tez nic...:/ HELP
przemekdsxx
Dodano
16.10.2007 08:42:51
Spróbuj usunąć cache ikon, plik iconcache.db
Bobi
Dodano
16.10.2007 02:15:20
mp3file="C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" /prefetch:6 /Open "%L"
przemekdsxx
Dodano
15.10.2007 19:47:01
start~> uruchom [quote]cmd /c ftype mp3file >C:\ftype.txt&C:\ftype.txt[/quote] Gdzie podaj dana zawartość na forum:lol:
De Niro
Dodano
15.10.2007 12:30:03
przemekdsxx
Dodano:
15.10.2007 01:02:44
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1