Hasło przy logowaniu na windows XP
Mam problem a mianowicie brat zalozyl mi haslo na kopma przy logowaniu czy jest jakis sposób zeby te haslo gdzies w rejestrze albo w systemie odszukac jak jest to prosze o porady w tej sprawie . Pzdr
Odpowiedzi: 5
zaciekawil mnie jeden program SAMinside moze ktos mi powiedziec cos na temat tego programu i czy moze on "pokazac" haslo administratora ?
no tak ale na goglach jest napisane zeby te hasło zmienic albo usunac ja tego niechce ja tylko chce te haslo znac. i wiem tylko ze jest taki plik sam w systemie co posiada wszystkie hasla. Jak ktos wie to prosze o porady na pw bardzo mi na tym zalezy. pzdr
skoro mozesz się logować na konto wbudowane to jakim problemem jest ..... uzycie jednego z poleceń dostepnych z wiersza polecenia ?
Naprawdę nie licz na prostą odpowiedź, bo nawet gdyby ona się tu pojawiła to ..... zostanie usunięta.
Dysponujesz kompletem informacji – sam je podałeś, by znalreźć w sieci odpowiedź – specjalnie sprawdizłęm, jak przy uzyciu słów przez Ciebie napisanych zareagują google i co wyrzucą na ekranie – mnie juź w pierwszym linku podały stronę zawierającą opis " Rozszyfrowanie hasła krok po kroku. ..."
Naprawdę nie licz na prostą odpowiedź, bo nawet gdyby ona się tu pojawiła to ..... zostanie usunięta.
Dysponujesz kompletem informacji – sam je podałeś, by znalreźć w sieci odpowiedź – specjalnie sprawdizłęm, jak przy uzyciu słów przez Ciebie napisanych zareagują google i co wyrzucą na ekranie – mnie juź w pierwszym linku podały stronę zawierającą opis " Rozszyfrowanie hasła krok po kroku. ..."
moge wejsc na kompa znam trik który pozwala wejsc na inne konto administratora(ukryte) wiec mam dostep do rejestru i systemu tylko chce znac haslo mojego brata jest mi bardzo potrzebne. wlasnie wyczytalem ze jest taki plik w systemie sam (c:/windows/system32/config) w tym pliku sa zapisane wszystkie hasla ale niewiem co dalej , jak cos wiesz to powiedz mzoe mi sie przydac.
Nawet jeźeli przyjąć, źe w rejestrze czy systemie to nie bardzo masz dostep do takich opcji, bo .....nie zalogujesz się :lol:
moźna co prawda uzyskać dostęp do systemu na parę psosobów, ale z uwagi na to, źe stosowanie tych metod moze być wykorzystane w róznych celach, odpowiedź jak to zrobić znaleźć musisz sam.
Dla ułatwienia – w archiwum forum teź takie informacje da się odszukać.
moźna co prawda uzyskać dostęp do systemu na parę psosobów, ale z uwagi na to, źe stosowanie tych metod moze być wykorzystane w róznych celach, odpowiedź jak to zrobić znaleźć musisz sam.
Dla ułatwienia – w archiwum forum teź takie informacje da się odszukać.
Strona 1 / 1