Hasło Na Partycje

Czy Jest Mozliwosc Załozenia Hasła Na Dana Partycje HDD ?? :)

Odpowiedzi: 8

Pomogło dzieki za pomoc i pozdrawiam :)
DAVIDOSEK
Dodano
16.11.2005 02:42:34
Mój sposób na to jest taki:
na ikonce partycji (oczywisci partycja ntfs) klikasz prawym klawiszem myszy i dajesz udostępnianie i zabezpieczanie –> zakładka zabezpieczenia–> zaawansowane – odznaczam opcję dziedzicz po obiekcie....., upewniam sie czy na pewno jestem właścicielem elementu a następnie daję zastosuj i ok. teraz wywalam wszystkie grupy i uźytkowników oprócz mojego w którym zaznaczam pełną kontrolę. daję zastosuj i ok i od tej pory mam to czego ty chcesz:)
weba
Dodano
16.11.2005 02:25:50
odznaczyłem opcję "Uzyj prostego udostepniania ..." w opcjach folderów i dałem nieudostepniach tego folderu ale dalej inny uzytkownik moze korzystac z tej partycji
DAVIDOSEK
Dodano
16.11.2005 02:17:47
posiadam Windows Xp Professional
DAVIDOSEK
Dodano
16.11.2005 02:04:40
DAVIDOSEK:
Czy Jest Mozliwosc Załozenia Hasła Na Dana Partycje HDD ?? :)

DAVIDOSEK , a jakim systemem dysponujesz, bo od tego głownie zaleźy jakie odpowiedzi w temacie zastosować mógł będziesz.
Od razu piszę , źe jeśli XPHome to niestety nie będziesz mógł w pełni korzystać z dobrodziejstw wszystkich opcji zabezpieczenia plików i folderów , z jednym wyjątkiem , jeśli zalogujesz się w trybie awaryjnym masz moźliwośc korzystania z edytora dostępu znanego z win 2000, słuźy to właściwie tylko jako moźliwość odzyskania chronionych plików w razie awarii.

Tak więc jaki masz system to podstawowe pytanie
Seeker
Dodano
16.11.2005 01:40:09
pzecieź na zakładce zabezpieczenia moźesz nadać uprawnienia osobno dla kaźdego uźytkownika / dla kaźdej grupy

walnij odmów pełną kontrolę i po sprawie
MetaVirus
Dodano
16.11.2005 00:39:38
DAVIDOSEK:
niemoge w własciwosciach zanaczyc opcji uczyn uczyn ten folder folderem prywatnym:( niema innej mozliwosci ??

Jest –> w archiwum forumowym podawane.
A co do "niemoźności" –> odznacz opcję "Uzyj prostego udostepniania ..." w opcjach folderów –> widok (jezeli jest to XP Professional) lub uruchom system w trybie awaryjnym z obsługa sieci (jeźeli Home) i wówczas pooglądaj zakładkę Zabezpieczenia.
Żółty
Dodano
16.11.2005 00:38:01
niemoge w własciwosciach zanaczyc opcji uczyn uczyn ten folder folderem prywatnym:( niema innej mozliwosci ??
DAVIDOSEK
Dodano
16.11.2005 00:33:02
DAVIDOSEK
Dodano:
16.11.2005 00:25:22
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1