Hasło do folderu na NTFS
Witam.
Mam system plików NTFS i wina XP jak zabespieczyć folder aby dostęp do niego był tylko po podaniu HASŁA kiedy kliknę na właściwości danego folderu i kliknę zakładkę udostępnianie to okienko uczyń ten folder folderem prywatnym jest nieaktywna dlaczego?? czy to się robi jakoś inaczej czy wogóle nie idzie ?? :(
Mam system plików NTFS i wina XP jak zabespieczyć folder aby dostęp do niego był tylko po podaniu HASŁA kiedy kliknę na właściwości danego folderu i kliknę zakładkę udostępnianie to okienko uczyń ten folder folderem prywatnym jest nieaktywna dlaczego?? czy to się robi jakoś inaczej czy wogóle nie idzie ?? :(
Odpowiedzi: 4
fajnie mam ten Hide Folders tylko muszę przetestować, a co on właściwe robi bo z nazwy to wnioskuję źe ukrywa foldery tylko szkoda źe nie PL a moźe jest jakieś spolszczonko :)
ściągnij sobie hide folder. To zawsze lepsze od windows'owego ukrywania za pomocą atrybótów +h +s.
Chyba go widziałem (hide folder) na www.programy.onet.pl, ale pewny nie jestem
Chyba go widziałem (hide folder) na www.programy.onet.pl, ale pewny nie jestem
To co mam zrobić aby tylko ja miał dostęp do tego folderu w systemie nie ma źadnych kont a opcja wymieniona wyźej jest włączona. Najprościej to moźna go ukryć ale to dobre dla LAIKÓW i ZIELONYCH trochę bardziej zawansowany uźytkownik i tak moźe sobie odkryć tki folder i zobaczyć co w nim jest, to jak to właściwe jest z ą ochroną ? :( czy to ma być zaznaczone czy odznaczone ??
Zartujesz z tym haslem ? Kto Ci naopowiadal ze haslo mozna zalozyc ? Folder mozesz zabezpieczyc nakladajac odpowiednia prawa badz ograniczenia, ale po wylaczeniu "prostego udostepniania".
Strona 1 / 1