Hasło do biosu :/
Mam problem... zapomnialem hasło do biosu (tak dla zabawy sobie zalozylem... i teraz mam) wie ktos moze jakie są uniwersalne hasła albo gdzie moźna je szukać ? tego postac pisze z cafe zeby nie bylo zadnych niescislosci...
A tutaj wszystkie dane biosu ktore udalo mi sie wygrzebac:
AMIlegal BIOS; Supports "Plug and Play"; ACPI 1.1 compliance wake up events; Supports jumperfree; SMBIOS 2.3.1 support;
Bardzo prosze o pomoc!
A tutaj wszystkie dane biosu ktore udalo mi sie wygrzebac:
AMIlegal BIOS; Supports "Plug and Play"; ACPI 1.1 compliance wake up events; Supports jumperfree; SMBIOS 2.3.1 support;
Bardzo prosze o pomoc!
Odpowiedzi: 12
Pawek:
A są takie BIOSY :?: Bo póki co "rekord" to kilkunastominutowe "trzymanie" hasła po wyjęciu bateryjki :shock:
Chodźa takie informacje, ale ja – jako istota leniwa i na pracę dodatkową uczulona :wink: – nie usiłowąłem nawet organoleptycznie teog sprawdzać .
Ps.
Cząlkiem dobrze się te "liczniki kręci" :lol:
A są takie BIOSY :?: Bo póki co "rekord" to kilkunastominutowe "trzymanie" hasła po wyjęciu bateryjki :shock:
Jak stukać to z rozmachem :wink:
Tak się zastanawiam – a propos to "przeczekanie" – czy w BIOS–ach , które nie reagują na wyjęcie baterii "zgubieniem" hasła to Twoja, EL NINO, metoda nie będzie aby ........"czekaniem na Godota" ? :wink:
Tak się zastanawiam – a propos to "przeczekanie" – czy w BIOS–ach , które nie reagują na wyjęcie baterii "zgubieniem" hasła to Twoja, EL NINO, metoda nie będzie aby ........"czekaniem na Godota" ? :wink:
To i ja se stukne :P .Rebe:
Teź se posta stukłem :wink:
Zeby kompa nie rozkrecac ani zadnych komend nie stukac czy programow nie sciagac, mozna wziasc baterie na przeczekanie. Za kilka lat BIOS sam z braku pradu wroci na ustawienia domyslne :mrgreen: :lol: .
To ładnie zescie sobie pogadali, poglądy powymieniali i nawet posów dorobili. Tyle tylko, źe te rady "sprzetowe" mają jedną wadę – trzeba rozkręcić komputer, a to nie zawsze jest moźliwe.
1. Wygodniej manipulować bateryjką, bo nie trzeba uruchamiać kompa podczas całego procesu resetowania pamięci CMOS.
2. Nie kaźda płyta ma takową zworkę. Na przykład ABITy mają, ale juź wiele, jak nie wszystkie GIGABYTE, nie.
3. Kaźda płyta ma bateryjkę 8)
2. Nie kaźda płyta ma takową zworkę. Na przykład ABITy mają, ale juź wiele, jak nie wszystkie GIGABYTE, nie.
3. Kaźda płyta ma bateryjkę 8)
Pawek:
Zawsze moźna wyjąć na chwile bateryjkę, po czym wsadzić ją z powrotem...
Albo moźne zresetować Bios'a przez zmiane zworki na plycie głównej, ile to trwa 10, 15 sekund :!:
Pawek:
Albo moźne zresetować Bios'a przez zmiane zworki na plycie głównej, ile to trwa 10, 15 sekund :!:
gieras:
a tak, zeby se posta walnac :wink:Pawek:
Tak na marginesie co Wy tak ostatnio z tymi hasłami na BIOS :?: Juź chyba z 3 topic o tym w przeciągu tygodnia...
Szczególnie dla gościa ma to jakieś znaczenie. :wink:
a tak, zeby se posta walnac :wink:Pawek:
Tak na marginesie co Wy tak ostatnio z tymi hasłami na BIOS :?: Juź chyba z 3 topic o tym w przeciągu tygodnia...
w uruchom "cmd" i enter, a w oknie, które sie pokaźe:
debug – enter
–o 70 2E enter
–o 71 FF enter
–q enter
nie będzie hasła
Ew. jakiś program typu killcmos – jest teog torchę w sieci.
debug – enter
–o 70 2E enter
–o 71 FF enter
–q enter
nie będzie hasła
Ew. jakiś program typu killcmos – jest teog torchę w sieci.
Strona 1 / 1