hasło blokujace dotęp do internetu uźytkownikom XP

Witam, chcialbym sie zapytac o taką sprawę. Mianowicie chcialbym w jakis sposób ograniczyc, lub zablokowac mojemu młodszemu bratu dostęp do internetu w moim komputerze. Podobno xp ma taka mozliwośc (a moze jakis program jest do tego?). Chodzi o to, ze brat sie nie chce uczyć i jak jest sam w domu, to przesiaduje godzinami w internecie :) . Dlatego prosze o pomoc. Czy istnieje mozliwośc zablokowania dostepu do internetu uźytkownikowi xp, badz tez ograniczenie czasowo (np 1 godzine dziennie), jezeli tak, to prosze o szczegółowe instrukcje, gdyź sam to kiedys probowałem zrobic, ale nie udało mi się. A jezeli XP takiej mozliwosci nie ma, to moze sa programy, ktore pozwalają to zrobić? Z góry serdecznie dziękuję :) pozdrawiam wszystkich

Odpowiedzi: 4

Z konta gościa nikt się nie połączy z internetem
bez zgody administratora
Ryszard F
Dodano
29.11.2004 07:56:30
zasadniczo chodzi oto, ze w panelu sterowania masz cos takiego jak "konta uzytkownikow" i teraz zakladasz konto gosc dla brachola na swoje konto zakladasz haslo! i teraz niepamietam czy trzeba jeszcze zmienic w ustawieniach polaczenia ze dostep do neta ma tyko uzytkownik x(np adam czy ewa)! jak Ci sie nie uda tak to napisz do mnie na gg 2587035 lub tlen remik20@o2.pl! bo tak to na tym jednym temacie nastukam ze 100 postow!
Remik20
Dodano
29.11.2004 00:43:54
Nie, nie łącze się przez NEO. Proszę o bardziej precyzyjną pomoc, bo z tej niewiele mogę wywnioskować. pozdrawiam
bad811
Dodano
26.11.2004 07:15:12
jak masz zrobine profile uzytkowników to w opcjach polachenia zmien na swoj profil jako jedyny ktory moze sie laczyc z siecia, albo w narzedziach andministracyjnych tam mozesz zrobic swoj wlasny profil uzytkownika krory np bedzie mogl ogladac tylko "moje dokumenty"! Podaj jak sie laczysz przez neta moze przez neo?
Remik20
Dodano
25.11.2004 19:35:41
bad811
Dodano:
25.11.2004 10:46:59
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1