Hasło Administratora
Mam pytanie czy da sie jakos usunac konto adnministratora jezeli mam drugie z takimi samymi przywilejami. Nie znam hasła na konto administratora. Nie chce robic formata.
Czy sa programy ktore chronia przed tym zebym tylko ja kozystal ze swojego windowsa xp, a inne osoby nie mogly zakladac sobie kont na tym systemie ??
Mam windowsa Xp Professional. :)
Czy sa programy ktore chronia przed tym zebym tylko ja kozystal ze swojego windowsa xp, a inne osoby nie mogly zakladac sobie kont na tym systemie ??
Mam windowsa Xp Professional. :)
Odpowiedzi: 8
Dla Ciebie kamaa "nie widocznosc" jest rownoznaczna z wylaczeniem ? Bo IMO to dwie calkowicie rozne sprawy i dwa rozne skutki.kamaa:
Nie widoczny uźytkownik
net user nazwauzytkownika /active:NO =>> wyłączenie
net user nazwauzytkownika /active:YES =>> włączenie
kamaa, znów podajesz zasłyszane gdzieś informacje nie bacząc na pózniejsze konsekwencje.
Wyobraz sobie ze chwile po takiej operacji pada inne konto o uprawnieniach admina, w jaki sposób wejdziesz wtedy na wbudowane chcąc naprawić bląd ? Odpowiadam, nie wejdzesz bo chwile wczesniej je wylaczyłeś, a poprzez konto ograniczone dostaniesz odmowe dostępu.
Powtarzam, zamiast przeklejać skądś takie "tricki" pomyśl co się moźe pózniej stać.
Konto admina mozna w inny sposób zabezpieczyć, chocby przez wspomniane hasło, albo ukrywając je na ekranie powitalnym, jeśli akurat sie tam znajduje.
Wyobraz sobie ze chwile po takiej operacji pada inne konto o uprawnieniach admina, w jaki sposób wejdziesz wtedy na wbudowane chcąc naprawić bląd ? Odpowiadam, nie wejdzesz bo chwile wczesniej je wylaczyłeś, a poprzez konto ograniczone dostaniesz odmowe dostępu.
Powtarzam, zamiast przeklejać skądś takie "tricki" pomyśl co się moźe pózniej stać.
Konto admina mozna w inny sposób zabezpieczyć, chocby przez wspomniane hasło, albo ukrywając je na ekranie powitalnym, jeśli akurat sie tam znajduje.
ale konto administratora mozna schować
Nie widoczny uźytkownik
z konta Administratora start=>> uruchom=>> cmd
Nie widoczny uźytkownik
z konta Administratora start=>> uruchom=>> cmd
oj wole nie ':)'
Nacisnij.damiancore:
Hmm, aź z ciekawości to sprawdziłem i jest tam taki przucisk co go zwią "usuń"
EL NINO:
Nie da sie i dobrze. To najwazniejsze konto i nalezy je traktowac jako awaryjne.
Hmm, aź z ciekawości to sprawdziłem i jest tam taki przucisk co go zwią "usuń"
Dziekuje Bardzo
Nie da sie i dobrze. To najwazniejsze konto i nalezy je traktowac jako awaryjne. Haslo mozna zmienic z poziomu innego konta o uprawnieniach admina.
Zablokowac korzystanie z systemu, zakladanie kont ? Od tego jest wlasnie haslo na profilu administratora.
Zablokowac korzystanie z systemu, zakladanie kont ? Od tego jest wlasnie haslo na profilu administratora.
Strona 1 / 1