Hałaśliwy wiatraczek
Witam!
I znow kolejny problem... Mianowicie od jakiegos czasu podczas uruchamiania kompa, wiatraczek zaczyna mi strasznie hałasować(przez jakieś 2–3min) ..Wiem, źe jest to sprzęt za nie wiecej niz 5zł no ale w sumie kupiłem go 3 miechy temu wiec nie powinien juz padać?
Ktos wie czym mogą być spowodowane te hałasy?
pozdro
I znow kolejny problem... Mianowicie od jakiegos czasu podczas uruchamiania kompa, wiatraczek zaczyna mi strasznie hałasować(przez jakieś 2–3min) ..Wiem, źe jest to sprzęt za nie wiecej niz 5zł no ale w sumie kupiłem go 3 miechy temu wiec nie powinien juz padać?
Ktos wie czym mogą być spowodowane te hałasy?
pozdro
Odpowiedzi: 16
Wlasciwe to lanie jakiejkolwiek cieczy w lozyska wiatraczka to pomylka. Przykleja sie do tego kurz przyspieszajac jedynie agonie samego wiatraczka :)
mi teź trzeszczy ... ale nie chce mi się rozkręcać kompa ... mam dwa w zapasie ... a tak czasami to uźywam zwykłej oliwy :lol:
mi teź trzeszczy ... ale nie chce mi się rozkręcać kompa ... mam dwa w zapasie ... a tak czasami to uźywam zwykłej oliwy :lol:
brtx:
Byc moze rozlecialo sie tez lozysko. Na to nie pomoze najlepsze nawet smarowanie :P
to jest bardzo prawdopodobne. Miałem problem z wiatrakiem na grafice czyszczenie nic nie dawało oddałem do gwarancji i okazało się źe cały wiatrak był zniszczony (zapewne chodziło o łoźysko) ech ten gainward...
Byc moze rozlecialo sie tez lozysko. Na to nie pomoze najlepsze nawet smarowanie :P
Nie no gieras to wiadomo! :) Ja tez mam 3 w budzie ze starych zasilaczy. Niektorzy polecaja tego actica, ktore chce nabyc w niedlugim czasie, oraz jeszcze inni tego . Ale poniewaz ten drugi ma czujnik na temp, to ja go nie chce. Ale podobno jest bardzo dobry do zasilacza :D
ja jade na wiatrtakach ze starych zasilaczy ( +/– 1zl na gieldzie), jak sie spieprzy, to do kosza i nowy wkrecam, choc przyznam szczerze ze padaja tak po pol roku pracy :wink:Winchester:
A co to za wentylka nabyles? Moze kup cos drozszego – za 14 zl, ale lepszego jednoczesnie ;)
aha, takie wiatraki mam tylko na obudowie, na procesorze mam cos lepszego, bo z tym nie ma zartow :twisted:
ja jade na wiatrtakach ze starych zasilaczy ( +/– 1zl na gieldzie), jak sie spieprzy, to do kosza i nowy wkrecam, choc przyznam szczerze ze padaja tak po pol roku pracy :wink:Winchester:
A co to za wentylka nabyles? Moze kup cos drozszego – za 14 zl, ale lepszego jednoczesnie ;)
aha, takie wiatraki mam tylko na obudowie, na procesorze mam cos lepszego, bo z tym nie ma zartow :twisted:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=5972 – post reed–a , co do sposobu i "narzędzi". nie przjemuj się tym, źe to kieszeń.
Smash:
Rebe:
A przesmarowąłeś równieź?
heh:)a podpowiesz mi czym moge przesmarować?
Mozesz uźyć np oliwy technicznej
Rebe:
heh:)a podpowiesz mi czym moge przesmarować?
Czasem tak bywa, źe wiatraki juź po paru dniach/tygodniach dają znać o sobie. Na to nie ma reguły.
Czasem tak bywa, źe wiatraki juź po paru dniach/tygodniach dają znać o sobie. Na to nie ma reguły.
czyszony był 3 dni temu....
Brudem np.
Strona 1 / 1