grafika
chcialek kupić kartę graficzną Raderon 9600Pro albo GF 5700, co radzicie? Sam myślalem o radeonie ale niewiem jakiej firmy, gigabyt czy sapphire. Widziałem Sapphire na kościach hynix'a ale z tego co wiem to mają o 100 mniejszą taktowanie pamięci niź Gigabyt
Odpowiedzi: 4
O niechodzących gierkach na radeonach nie słyszałem, moźe to było prawdą ale to pewnie było dawno temu, w czasach początków istnienia Ati. Co do wersji ultra, jest ona źadko spotykana w sklepach, o wiele bardziej popularna jest wersja PRO oraz XT. Róźnice są w taktowaniach rdzenia (pro 400, xt 500MHz) Z doświadczenia wiem źe PRO moźna spokojnie podnieść do wartości XT, a nawet po zastosowaniu lepszego chłodzenia podnieść taktowania do maksymalnych osiągnięć XT.
Tak na marginesie, kolejna karta nie wytrzymała moich bojów OC, sypie artefaktami nawet w DOSie. W poniedziałek liczę na wymiane mojej karty na coś innego, albo pro, albo znowu xt. Powiem szczerze źe nie zmartwie się gdy dostane PRO, te karty mają potencjał, większy od XT. A moźe 9800SE :twisted: , ale to tylko moje marzenie.
Tak na marginesie, kolejna karta nie wytrzymała moich bojów OC, sypie artefaktami nawet w DOSie. W poniedziałek liczę na wymiane mojej karty na coś innego, albo pro, albo znowu xt. Powiem szczerze źe nie zmartwie się gdy dostane PRO, te karty mają potencjał, większy od XT. A moźe 9800SE :twisted: , ale to tylko moje marzenie.
chyba wezmę tego radka, ale na Pro Ultra niemam więc moźe poczekam i doskładam. Mój GF 2 MX400 będzie musiał jeszcze sobie radzić. A czy to prawda źe niewszystkie gierki chcą chodzić na Raderonach??
Polecam test na benchmarku (link) Żeby nie było źe stronniczy test podałem to proponuję poszukać innych, ja ufam benchmarkowi. Obstawiam na Radeona z Gigabyte, zwłaszcza źe wersja pro jest nieco tańsza od FX5700.
Ja bym wziol tego FX5700 najlepiej 256 ramu (jak jest) i jakas firmowa by byla ja mam Gainward i jestem zadowolony :wink:
Strona 1 / 1