gpedit.msc nie odpala sie!!

Ostatnio chciałem zmienić ustawienia folderu dllcache i przy okazji przeczyścić jego zawrtośc. Jak wiadomo słuźy do tego opcja
sfc

z róźnymi przełącznikami (/purgecache, /cachesize=x, i inne), którą wpisuje się w wierszu poleceń. Ale po jej wstukaniu zobaczyłem cosik takiego:

No i zgupiałem. Po chwili walnąłem komendę:

I znowu mnie krew zalała jak zobzczyłem:

A po chwili zobczyłem okno konsoli ale puste:

I co zorobić aby to wszysko działało jak naleźy???

HELP ME!!!

Odpowiedzi: 7

kamaa:
Jeźeli folder %systemroot%system32dllcache zostanie uszkodzony lub stanie się nieuźyteczny, naleźy naprawić zawartość katalogu Dllcache przy uźyciu polecenia sfc /scannow, sfc /scanonce lub sfc /scanboot.

no tak tylko źe jak masz ten wpis w/w źle wpisany to ni uruchomisz narzędzia
sfc

pozdrawiam
Fisiu
Dodano
19.02.2005 12:55:27
Jeźeli folder %systemroot%system32dllcache zostanie uszkodzony lub stanie się nieuźyteczny, naleźy naprawić zawartość katalogu Dllcache przy uźyciu polecenia sfc /scannow, sfc /scanonce lub sfc /scanboot.
kamaa
Dodano
19.02.2005 10:59:58
No w końcu doszedłem do tego :P
Okazało się źe niektóre progsy doadją ścieźki do zmiennych %windir%system32 itd. (ustawia się je we właściwościach komapa) i dodają inne wpisy. Wszystko wporzo, ale czasem dodają na końcu lini znak
;
który jest zbędny i robi "zamieszanie". Przynajmniej u mnie tak było po zainstalowaniu mySQL'a.

Pozdrawiam.
Fisiu
Dodano
15.02.2005 23:34:37
Komp pracuje w grgupie roboczej a jeśli chodzi o plik
framedyn.dll
to jest na swoim miejscu. A i źeby nie było niedomówień to mam XP Professional SP 2 PL.
Fisiu
Dodano
08.02.2005 17:49:01
Fisiu:
A czy wie ktoś moźe co mogło goprowdzić do tego źe przstawka ta nie uruchamia się???
Np. to:
When I try to edit a Group Policy object, I get the "Snap–in failed to initialize" error.

Cause: This may be happen if Group Policy cannot find framedyn.dll.

Solution: If you use installation scripts, make sure that your scripts place the %windir%system32wbem directory in the system path. By default, %windir%system32wbem is in the system path already; therefore, you are not likely to encounter this issue if you do not use installation scripts.

Poza tym, komputer pracuje w Grupie roboczej czy Domenie ?
EL NINO
Dodano
08.02.2005 14:26:46
Nic z tego. Dalej kapa :? Wszystkie takie problemy kończyły się reinstalką. A czy wie ktoś moźe co mogło goprowdzić do tego źe przstawka ta nie uruchamia się???
Fisiu
Dodano
08.02.2005 12:37:02
O ile pamietam to były dwa albo wiecej podobne tematy
Dokopałem sie do jednego z nich oto on: klik
O ile pamietam to w obydwuch skonczylo sie na reinstalce/naprawie
Bobi
Dodano
08.02.2005 10:48:16
Fisiu
Dodano:
08.02.2005 02:37:24