Good Ram czy Kingstone
chcialem kupić ramy ale niewiem czy do mojej konfiguracji (Celeron 2.6 , płyta Abit BH7–E, 256 ram 333 elixir) opłaca się kopować drorzszą pamięć?? chiałem kupić 512–400 Kingstona ale nie wiem czy się połaca czy moźe narazie GoodRam'a, bo 400 kiedyś będą słabe i itak będe je musiał wymienić. Ael z drugiej strony potrzebuje pamięci do OC.
Odpowiedzi: 4
zamówiłem Kingstony. Będą na poniedziałek
Przy kupnie tych Kingstonów popatrz na kości.
Nie kupuj jeźeli będą na Moselach lub Samsungach (słabe oc).
Nie kupuj jeźeli będą na Moselach lub Samsungach (słabe oc).
chcialem kupić Hynixy ale nie mogę tego dostać u siebie. Dzisiaj zamawiam te razy więc chyba jednak wezmę Kingstony. Myślalem teź o Twinmos'ach ale podobno mają problemy z płytami Abita
Zacznijmy od końca.
Jeźeli potrzebujesz pamięci do mocnego oc to np.Ocz ,Geil,Hynyx (najlepszy stosunek cena –moźliwości).
Słaby to będzie kiedyś nawet AMD 3800+ :wink:
Na tej płycie i procesorze zbytnio nie poszalejesz z kręceniem.
I na koniec.
Jeźeli juź bym wybrał to raczej Kingston (waźne na jakich kościach),nie słyszałem negatywnych opinii na Goodramy,kości są nawet niezłe i stabilne,ale do oc źadna rewelacja.
Jeźeli potrzebujesz pamięci do mocnego oc to np.Ocz ,Geil,Hynyx (najlepszy stosunek cena –moźliwości).
Słaby to będzie kiedyś nawet AMD 3800+ :wink:
Na tej płycie i procesorze zbytnio nie poszalejesz z kręceniem.
I na koniec.
Jeźeli juź bym wybrał to raczej Kingston (waźne na jakich kościach),nie słyszałem negatywnych opinii na Goodramy,kości są nawet niezłe i stabilne,ale do oc źadna rewelacja.
Strona 1 / 1