głośność mikrofonu !! PILNE !!!!!
Panowie. mam malutki problemik. pewnie jego rozwiązanie jest banalne ale ja nie moge na nie wpaść. Otóź prowadzę rozmowę głosową ze znajomym i w pewnym momencie mikrofon zaczyna automatycznie mi się zgłaśniać i mój rozmówca słyszy trzaski (mówie tym samym tonem). Czy jest jakaś moźliwość by zablokować jego głośność na stałe??
PS. Mam kartę zintegrowaną (ac97)
PS. Mam kartę zintegrowaną (ac97)
Odpowiedzi: 10
jak ja mialam karte zintegrowana z plyta glowna to mialalm szumy jak spiewalam do mikiofonu
teraz mam sound blaster i nic nie mam
a jak cos sie zieje to mam urzadzenie diagnozujace
i samo mi naprawia....moze to wina karty dzwiekowej
albo pamieci operacyjnej...
teraz mam sound blaster i nic nie mam
a jak cos sie zieje to mam urzadzenie diagnozujace
i samo mi naprawia....moze to wina karty dzwiekowej
albo pamieci operacyjnej...
Masz moze cos takiego jak MICROFON BOOST wylacz to u mnie to powoduje dziwne buczenie ale tylko na programie MSN MESSAGER :wink:
Czy to juź koniec zainteresowania tym tematem?? Nie ma nikogo kto wiedziałby co jest grane??
Dzieje się tak tylko gdy z kimś rozmawiam. Nie waźne czy to przez gadu gadu , tlen czy skype.
pytanie czy dzieje sie tak TYlko jak rozmawiasz z Kims czy jak np nagrywasz cos przez mikrofon w systemie tez Ci sie zglasnia
bo Byc moze system niema z tym nic wspolnego a problem Tworzy Ci aplikacja Ktorej uwywasz do Gadania z Kims....
bo Byc moze system niema z tym nic wspolnego a problem Tworzy Ci aplikacja Ktorej uwywasz do Gadania z Kims....
Skols słuchaj, zmieniłem system na xp sp1 i nadal jest to samo ! niestety panel sterowania>dźwięki...>głos>testowanie sprzętu nic nie daje.. Od czego w ogóle moźe to zaleźeć:?: Sterowniki od dźwięku i płyty głównej mam nowe (tzn. najnowsze jakie w sieci były)
A ja myślałem źe jestem na forum CentrumXP :shock: Nie pamiętam dokładnie ale powinna być podobna opcja w Windows 2000,a bynajmniej coś związanego z głośnością.Diesel:
Oki skols tylko ja mam wina2000 i nie ma takiej opcji :)
Oki skols tylko ja mam wina2000 i nie ma takiej opcji :)
mialem tak wczesniej :) i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie :) ze mialem zablokowany w klawiaturze kursor (strzalka q gorze) i on powodowal permanentne zglasnianie sie mikrofonu ... ale Penwie u ciebie problem jest powazniejszy :P
Panel sterowania –Dzwięk i urządzenia audio zakładka głos i dalej masz głośność testowanie sprzętu (chodzi o mikrofon)musisz tam popatrzeć.
Strona 1 / 1