głośniki 6.1 i karta 5.1
Wiem ze podobne tematy juz na forum istnieja ale po ich przejrzeniu nie spotkalem sie z takim problemem jaki ja mam.Posiadam karte Soundblaster live 5.1 i glosniki creativa 6700 6.1 i problem polega na tym ze nie uzyskuje dzwieku albo w przednim centralnym glosniku albo w tylnik centralny zalezy to od tego czy mam wlaczona opcje "css" jesli jest wlaczona to dziala tylni centralny a jezeli nie to przedni z tylu na glosniku basowym mam ustawione "up mix to 6.1" sterowniku sa zainstalowane oryginalne creativa ,system Xp professional.Instalowalem nawet dodatkowe wtyczki do winampa do glosnikow 5.1 ale nawet i to nie pomaga.Spotkal sie moze ktos z takim problemem??
Odpowiedzi: 7
sciagnelem chyba najnowsze orginalne ze strony creativa
marian70:
system glosnikow poprzez funkcje "up mix 5.1 to 6.1" powinien przeksztalcac ten dzwiek na 6.1??
Tak.
Powinien.
Po to właśnie jest opcja Up–Mix,aby wymusić pracę 6.1
Próbowałeś nowszych sterowników ?
"IMHO soundblaster live" pytanie co to oznacza??
a wypowiedz kolegi macieka(smok) nie bede komentowal bo chyba nie zrozumial mojej wypowiedzi.Dziekuje z gory za pomoc!!
A jesli chodzi to wydaje mi sie ze system glosnikow poprzez funkcje "up mix 5.1 to 6.1" powinien przeksztalcac ten dzwiek na 6.1??
a wypowiedz kolegi macieka(smok) nie bede komentowal bo chyba nie zrozumial mojej wypowiedzi.Dziekuje z gory za pomoc!!
A jesli chodzi to wydaje mi sie ze system glosnikow poprzez funkcje "up mix 5.1 to 6.1" powinien przeksztalcac ten dzwiek na 6.1??
Ja przepraszam szanownych Państwa Moderatorów za uwagę nie na temat, ale albo na tym forum piszą osoby uczące się dopiero pisania po polsku, albo mamy uwstecznienie społeczeństwa i zalew dyslektyków. Przecieź poprzedni post to się w ogóle ledwo czyta. I nie chodzi mi o treść ale o formę.
Ludziska przeczytajcie to co napisaliście przed wysłaniem! Wieszcze nasi się w grobach przewracają :lol:
Ludziska przeczytajcie to co napisaliście przed wysłaniem! Wieszcze nasi się w grobach przewracają :lol:
niechodziło mi w srnsie sie nida właczyc tyllko ze tym sie włacza ale inaczej sie nieda
maciek(smok):
a w opcjach sublastera jest program Css który wałcza. Inaczej raczej sie nieda!!
Przeczytaj jeszcze raz post mariana70 i wyciągnij wnioski :?
IMHO soundblaster live obsługuje zestawy do 5.1 włącznie, a 6.1 juź nie.
Mam głosniki 5.1 creativa i miałem ten sam problem, niefszytkie filmy i gry sa w 5.1,lub w s 6.1, a w opcjach sublastera jest program Css który wałcza. Inaczej raczej sie nieda!!
Strona 1 / 1