głosna praca wiatraczka

Jaku juz napisalem na wstepie strasznieee głosno pracuje mi komp...po zdjeciu obudowy i chwilowym zablokowaniu wentylatorka na procesorze doszedlem ze w nim lezy przyczyna.....Chcialbym wobec tego wymienic ow feler...nie wim tylko na jaki i gdzi moge taki dostac? Czy musi byc on konkretnie do tego modelu...
Mam płyte (Prokomp przynajmniej tak podal AIDA) i procesor AMD duron K7 ...Dotychczasowy witraczek jest firmy Tracer...
Bardzo prosze o pomoc!!!!

Odpowiedzi: 13

Thomas:
A moźe wystarczy tylko wyczyścić wiatrak? U mnie jak hałasował przeczyściłem go i chodzi cichutko.

Wiatraczki są czyste i sprawdzane wydaje mi się źe ten chałas wywołuje powietrze w obudowie hmmm a moze się myle :)
GRUBY
Dodano
04.10.2003 20:08:56
Nie podkręcałem swojego kompa istotnie kiedys nad tym myslałem ale odszedłem od tego dlatego źe niemiałem kogo się poradzić...
A mój komp to Athlon 2GHz Thunderbird, GeForce2 MX400, Shuttle AK12a, jak widzicie nie jest to diabelska maszyna no i wiatraczki to chyba taki kaprys :D
GRUBY
Dodano
04.10.2003 20:06:41
A moźe wystarczy tylko wyczyścić wiatrak? U mnie jak hałasował przeczyściłem go i chodzi cichutko.
Thomas
Dodano
04.10.2003 17:27:28
GRUBY:
Uwierzcie mi źe moźna się do tego przyzwyczaić :D a powiem więcej ja śpię w pokoju w którym stoi to chuczące urządzenie

Czegoś tutaj nie rozumiem GRUBY! Cały czas piszesz o chałasie w Twoim kompie i nic z tym nie robisz! Twierdzisz, źe sie juź do tego przyzwyczaiłeś. Widocznie nigdy nie miałeś styczności z cichym komputerem, bo jakbyś miał to dąźyłbyś do tego, by Twój komp teź tak chodził!

A i napisz w jakim celu masz tyle tych wiatraków! Czyźbyś coś podkręcił? Jak tak, to co i o ile!
ARTI
Dodano
04.10.2003 17:02:48
Uwierzcie mi źe moźna się do tego przyzwyczaić :D a powiem więcej ja śpię w pokoju w którym stoi to chuczące urządzenie :D
POZDRAWKI
GRUBY
Dodano
04.10.2003 16:17:03
netmati : na Twojego procka wystarczy jakis low–endowy wiatraczek, proponowany tu Titan na pewno bedzie wystarczajacy
GRUBY:
Według mnie nie powinieneś się przejmować wiatraczkiem jeźeli chodzi bez zaźutów to wszystko OK ja mam 5 wiatraków w kompie i chodzi mi jak pralka ale zato jakie chłodzenie hehehhehe oczywiście na łoźyskach
POZDRAWKI

:shock: 5 WIATRAKÓW ?!? boshe . halas to moj najwiekszy wrog ! gdybys mial kompa wlaczonego 24/7 i musial spac w tym samym pomieszczeniu gdzie stoi komp to bys pewnie zrezygnowal z tych wentyli ;)

ja mam 3 wiatraki – zasilka, grafa i profilaktycznie jeden na chipset . te trzy wiatraki maja wymiary 80x80, zapodalem je na 5V wiec sa praktycznie nie slyszalne. Tak wiec najbardziej halasuje u mnie cd–rom, co mnie bardzo irytuje, ale na szczescie zadko go uzywam ;)
The_judge
Dodano
04.10.2003 01:04:24
netmati : na Twojego procka wystarczy jakis low–endowy wiatraczek, proponowany tu Titan na pewno bedzie wystarczajacy
GRUBY:
Według mnie nie powinieneś się przejmować wiatraczkiem jeźeli chodzi bez zaźutów to wszystko OK ja mam 5 wiatraków w kompie i chodzi mi jak pralka ale zato jakie chłodzenie hehehhehe oczywiście na łoźyskach
POZDRAWKI

:shock: 5 WIATRAKÓW ?!? boshe . halas to moj najwiekszy wrog ! gdybys mial kompa wlaczonego 24/7 i musial spac w tym samym pomieszczeniu gdzie stoi komp to bys pewnie zrezygnowal z tych wentyli ;)

ja mam 3 wiatraki – zasilka, grafa i profilaktycznie jeden na chipset . te trzy wiatraki maja wymiary 80x80, zapodalem je na 5V wiec sa praktycznie nie slyszalne. Tak wiec najbardziej halasuje u mnie cd–rom, co mnie bardzo irytuje, ale na szczescie zadko go uzywam ;)
The_judge
Dodano
04.10.2003 01:04:24
GRUBY:
ja mam 5 wiatraków w kompie i chodzi mi jak pralka ale zato jakie chłodzenie

Chłopie na co Ci tyle tych wiatraków? Nie wolisz mieć ciszy w pokoju? Zamiast tych pięciu wiatraków zrobiłbyś sobie porządek z kablami itp. itd. w celu zwiększenia cyrkulacji powietrza! Ja mam w kompie tylko trzy niezbędne wiatraczki (procek, obudowa, grafa) i temperatura procka nie przekracza 35 stopni a w obudowie mam nie więcej jak 29!
ARTI
Dodano
04.10.2003 00:48:59
Według mnie nie powinieneś się przejmować wiatraczkiem jeźeli chodzi bez zaźutów to wszystko OK ja mam 5 wiatraków w kompie i chodzi mi jak pralka ale zato jakie chłodzenie hehehhehe oczywiście na łoźyskach :D
POZDRAWKI
GRUBY
Dodano
04.10.2003 00:31:57
Mariusz.Stargard:
Za okolo 35 zl mozesz miec TITAN TTC–D5TB

Ja równieź polecam tego coolerka! Rzeczywiście jest cichy, wydajny i tani! Warto w niego zainwestować te 35zł, a chłodzi nawet procki powyźej 2000+ (tak teź jest w moim przypadku).
ARTI
Dodano
03.10.2003 01:16:14
Wszystko zalezy od tego ile chcesz na to wydac kasy.
Za okolo 35 zl mozesz miec TITAN TTC–D5TB albo nawet taniej go znajdziesz. Jest wydajny i cichy. Tak wyglada: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16528316 Durona bedzie bardzo dobrze chlodzic.
Dekrek
Dodano
03.10.2003 00:37:10
hmmmm no tak pewnie zrobie.......
netmati
Dodano
02.10.2003 22:28:36
idzesz do pierwszego lepszego sklepu komputerowego, mowisz ze potrzebujesz wiatraczek do takie procesora o takiej czestotliwosci i pan ci podpowie
gieras
Dodano
02.10.2003 16:56:52
netmati
Dodano:
02.10.2003 16:04:21
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1