GF 4 5200 FX problem z podlaczenie TV

Witam. wpadlem na pomysl zeby sobie podpiac kompa do TV wszystko spox kupilem kabel s–video na euro wpialem sie tak jak to ma byc ustawilem na B–PAL rozdzielczosc 1024x768 lecz odswierzania juz ie moge zmienic ... tylko 60 Hz tv wykrywa mi jako deflaut monitor ale to jeszcze pikus. na tv widze wszsytko co mam widzec z tym problemem ze nic nie widac ponewaz jakosc obrazu jest az tak zlaba ze napisow nie da sie przeczytac. obraz jest zbyt jaskrawy i zbyt nieostry. regulowania na tv nic nie daje.. w tv tool nie moge takze zaznaczyc ze to jest s–video a nie czincz.. odtwarzanie filmow idzie nie az tak zle ale nie jest to tez zadowalajace. mam 29 calowy tv marki philips. czy moze mi ktos podac powod dlaczego jakosc jest taka slaba? moze na kablu cos jest sypniete? np. na euro zle sa powpinane... moze ktos podac ktore nozki maja byc podlaczone i do ktorego w s–video?
pozdrawiam bardzo serdecznie.

Odpowiedzi: 2

W numerze 24 Komputer Świata (ostatni) masz cały artykuł o podłączaniu peceta pod TV. Tak sie składa, źe podają jako przykład GFFX5200, opisując krok po kroku. Przypuszczam, źe i tak nie unikniesz niespodzianek, ale moźe cię i w czymś oświeci.Artykuł nosi tytuł"Na duźym ekranie.Jeźeli nie znajdziesz go w sieci moge zeskanowac i ci podesłać.
tosca
Dodano
01.12.2004 23:37:50
Jakość karty grafiki i przetwornika TV,długość kabla łączącego TV i komp do 5m i jego jakość,czym mniej to lepiej.
Zmień sterowniki do karty i zobacz.
Odświeźanie na TV tylko 60 Hz i nie uzyskasz więcej.

Musisz dobrać wszystko doświadczalnie nie ma na to reguły.

Poczytaj TV–OUT
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
JNJN
Dodano
30.11.2004 11:12:56
sorn
Dodano:
30.11.2004 00:06:36
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1