Gentoo

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jaka jest najnowsza wersja Gentoo, i czy lepiej instalować Gentoo czy Debiana... poniewaź chcę zacząć "przygode" z linux'em i zastawiam się nad powyźszymi dystrybucjami. Nie chce źadnego Madarke'a... :) jakoś sobie poradzę, z obsługą tych dystrybucji, a jak nie to znam kilka osób, które udzielą mi pomocy... a Was proszę tylko o podanie najnowszej wersji Gentoo lub Debiana (zaleźnie, którą dystrybucje polecacie)

Odpowiedzi: 4

pIEKAr:
jak zwykle... masz racje ;(

Wiem, bo sam korzystałem z Linuxa ;)
pIEKAr:
spojrzałem na internecie, samą instalacje Gentoo 2005.0, aź mi sie w glowie zakręciło ;)

Jedna z bardziej parszywych :mrgreen:
pIEKAr:
rozumiem, źe polecasz Mandrake, mógłbyś powiedzieć czy osoba totalnie ciemna taka jak ja... będzie mogła się z nim "dogadać" i jeźeli to dla Ciebie nie problem, to czy mógłbyś skierować mnie do jakiejś lektury (dla totalnych kretynów w sprawie linuksa), która troche mnie zbliźy do tego tematu... ?

1. Więcej wiary w siebie.
2. Pewnie źe dasz sobie radę – kwestia silnej woli. Jak poznasz Linuxa moźesz stopniowo przechodzić na bardziej hardkorowe distro.
3. Fora: www.mandrake.pl
Ksiąźka którą Ci polecam: Scott Hawkins – "Linux. Polecenia" –> Spis wszystkich poleceń, warto ją mieć.
pIEKAr:
EDIT:
jeźeli to nie sprawiłoby Ci problemu to mógłbyś podać mi jakiś link do najnowszego Mandrake (wiem, wiem google... ale jednak wolałbym gotowy pewny link)

Barć Linuxowa powinna sobie pomagać ;)
http://www1.mandrivalinux.com/en/ftp.php3
http://mandrake.pl/component/option,com_weblinks/Itemid,4/
P.S: ja zaczynałem od takiej "scieźki":
Mandrake 9.2 –> Fedora Core 2 –> Slackware (poraźka, nie umiałem zainstalować) –> Debian Wood 3.0 rc2 (nawet go kupiłem ;))
Anonymous
Dodano
03.06.2005 17:51:50
gusioo:
Najszybsza droga do zakończenia przygody z Linuxem.
Zacznij jednak od MDK lub Fedory.

jak zwykle... masz racje ;( spojrzałem na internecie, samą instalacje Gentoo 2005.0, aź mi sie w glowie zakręciło ;) rozumiem, źe polecasz Mandrake, mógłbyś powiedzieć czy osoba totalnie ciemna taka jak ja... będzie mogła się z nim "dogadać" i jeźeli to dla Ciebie nie problem, to czy mógłbyś skierować mnie do jakiejś lektury (dla totalnych kretynów w sprawie linuksa), która troche mnie zbliźy do tego tematu... ?

EDIT:
jeźeli to nie sprawiłoby Ci problemu to mógłbyś podać mi jakiś link do najnowszego Mandrake (wiem, wiem google... ale jednak wolałbym gotowy pewny link)
pIEKAr
Dodano
03.06.2005 17:37:23
Najszybsza droga do zakończenia przygody z Linuxem.
Zacznij jednak od MDK lub Fedory.
Anonymous
Dodano
02.06.2005 18:41:27
Na początek Debian, a która wersja najnowsza t na google znajdziesz.
Pozdrawiam
Damianos
Dodano
02.06.2005 16:56:47
pIEKAr
Dodano:
02.06.2005 15:53:00
Komentarzy:
4
Strona 2 / 2