GeForce2 – sterowniki a wlasciwie ich brak
Moj problem jest nastepujacy (jesli byl on poruszany na innych tematach – a szukalem i to sporo – nie ma dokladnie identycznego ;/ – to sorki) :
Karta graficzna GeForce2 64MB 400 MX
PO instalacji XP pro (poprzednio 98se) wykrywa karte graficzna jako Karta graficzna GeForce2 64MB 400 MX, ale :
– nie moze poprawnie zainstalowac sterownikow (po wielu probach na roznych sterownikach, poczawszy od detonatorow NVIDIA – bo karta jest tejze firmy)
– po usunieciu z menedzera tej karty, wykrywa ja ponownie, lecz nie da sie zaisnatlowac
– przy instalacji znajduje sterowniki (NVIDIA), lecz wyswietla alercik, ze nie sa podpisane cyfrowo (sprawdzane na wielu wersjach sterow)
– nawet po instalacji ster do plyty glownej (AGP), nie dziala
– W Biosie jest wszystko ok (4x i inne)
Nie mam pojecia, jak sie za to wziac, moze to karta poszla z dymem? Jak sadzicie?
Karta graficzna GeForce2 64MB 400 MX
PO instalacji XP pro (poprzednio 98se) wykrywa karte graficzna jako Karta graficzna GeForce2 64MB 400 MX, ale :
– nie moze poprawnie zainstalowac sterownikow (po wielu probach na roznych sterownikach, poczawszy od detonatorow NVIDIA – bo karta jest tejze firmy)
– po usunieciu z menedzera tej karty, wykrywa ja ponownie, lecz nie da sie zaisnatlowac
– przy instalacji znajduje sterowniki (NVIDIA), lecz wyswietla alercik, ze nie sa podpisane cyfrowo (sprawdzane na wielu wersjach sterow)
– nawet po instalacji ster do plyty glownej (AGP), nie dziala
Nie mam pojecia, jak sie za to wziac, moze to karta poszla z dymem? Jak sadzicie?
Odpowiedzi: 11
Jak wolisz...
Błąd Lordzie Ironie w moim wypadku prawidłowe źyczenia to : " niech Cie ruszt w plecy nie uwiera"
Błąd Lordzie Ironie w moim wypadku prawidłowe źyczenia to : " niech Cie ruszt w plecy nie uwiera"
Nie uwazam tak, no ale jesli chcesz tak myslec, to niech Ci ziemia lekka bedzie
Lord Iron:
Heh, problem sie rozwiazal po przeinstalowaniu na 98se
a co do sterownikow, to probowalem wszystkich, ktore napisaliscie i nic (po wczesniejszym zainstalowaniu nowych do AGP)
Wyjasnicie mi to jakos? 8)
Tak, nie umiałeś sobie po prostu z tym poradzić w XP, a to w związku z tym,źe coś w systemie miałeś skrzaczone o czym tutaj nie napisałeś lub nie wiedziałeś źe tak jest.
Heh, problem sie rozwiazal po przeinstalowaniu na 98se
a co do sterownikow, to probowalem wszystkich, ktore napisaliscie i nic (po wczesniejszym zainstalowaniu nowych do AGP)
gusioo:
Roman22:
Hej
Mam taką samą kartę graficzną, teź właśnie zainstalowałem Xp Pro (wcześniej teź 98se) i mam tak samo, ściągnąłem najnowsze stery ze strony nVidii i tak samo pisało, ale i tak je zainstaluje.
Tylko po co najnowsze stery pod GF 2 ? Zainteresuj się serią 30.82 ;) Lub początkowymi z serii 4x.xx
Nie
Lepsze są 21.83 ewentualnie 45.32 – wiem, bo mam :mrgreen: :lol: :(
Roman22:
Hej
Mam taką samą kartę graficzną, teź właśnie zainstalowałem Xp Pro (wcześniej teź 98se) i mam tak samo, ściągnąłem najnowsze stery ze strony nVidii i tak samo pisało, ale i tak je zainstaluje.
Tylko po co najnowsze stery pod GF 2 ? Zainteresuj się serią 30.82 ;) Lub początkowymi z serii 4x.xx
Hej
Lord Iron:
Moj problem jest nastepujacy (jesli byl on poruszany na innych tematach – a szukalem i to sporo – nie ma dokladnie identycznego ;/ – to sorki) :
Nigdy nie ma
Lord Iron:
To nie ma źadnego znaczenia
Lord Iron:
Czyźby ?
Lord Iron:
Nie sądzę, a coś poczułeś?
Żeby nie było, źe półsłówkami odpowiadam, a więc :
1.google – podpis cyfrowy
2.szukaczka forum – instalacja sterowników
3.szukaczka forum – bios, PNP/PCI configuration SETUP
Jak wyskakuje ten alert z informacją o braku podpisu, kliknij w mimo to kontynuuj, zainstaluje bez podpisu.
Btw. jakie wersje sterów próbujesz zainstalować?
Btw. jakie wersje sterów próbujesz zainstalować?
Strona 1 / 1