GeForce FX 5600 vs Procomp B680
Czy GeForce FX 5600 będzie współpracował z płytą Procomp B680 :?: Czy ta karta wymaga jakiegoś dodatkowego zasilania :?:
Odpowiedzi: 13
Grief:
A czy te zasilacze Chietfec są wystarczająco ciche :?: Nadają się do obudowy ATX :?: Bo jeśli tak to chyba się na niego pokuszę :)
Tak – mam 360 z dwoma wentylatorami i jest to jedyne cłodzenie, kórego nei słychać :)
A czy te zasilacze Chietfec są wystarczająco ciche :?: Nadają się do obudowy ATX :?: Bo jeśli tak to chyba się na niego pokuszę :)
Polecam Tobie Chieftec 420W HPC–420–302–DF.
Cena około 299 zł jest to dobry wybór w stosunku cena – jakość.
BTW, uźywam go od niedawna i jestem zadowolony.
Cena około 299 zł jest to dobry wybór w stosunku cena – jakość.
BTW, uźywam go od niedawna i jestem zadowolony.
Grief:
Mam takie pytanko jeszcze. Czy zasilacz taki jak ten http://www.proline.pl/shop.php?prodid=48554e544b45595f484b3430302d5850 opłaca się kupić :?: Czy jest on dobry :?:
Tak, ale Chieftec będzie równie dobry, a 420 w komputroniku – to tylko przykład – kosztuje 325 zł.
Mam takie pytanko jeszcze. Czy zasilacz taki jak ten http://www.proline.pl/shop.php?prodid=48554e544b45595f484b3430302d5850 opłaca się kupić :?: Czy jest on dobry :?:
A czemu ma nie działać.
W osiągach kompa nic nie zmienisz, poprostu będziesz miał większy zapas mocy na przyszłość.
W osiągach kompa nic nie zmienisz, poprostu będziesz miał większy zapas mocy na przyszłość.
Mam takie podzespoły:
Procesor: Celeron 400 MHz
Grafika: Riva TNT2 Pro 32MB
Dźwięk: Sound Blaster PCI 128
Sieć: Planet WL–8305
Modem: Cobra Conexant 56K
Dysk: Seagate 8,6 GB
Płyta: Procomp B680
RAM: 192 MB SDRAM
Nagrywarka i DVD–ROM osobno
Czy jeśli wymienię sam zasilacz na początek to będzie wszystko działać :?:
Procesor: Celeron 400 MHz
Grafika: Riva TNT2 Pro 32MB
Dźwięk: Sound Blaster PCI 128
Sieć: Planet WL–8305
Modem: Cobra Conexant 56K
Dysk: Seagate 8,6 GB
Płyta: Procomp B680
RAM: 192 MB SDRAM
Nagrywarka i DVD–ROM osobno
Czy jeśli wymienię sam zasilacz na początek to będzie wszystko działać :?:
Ja kupiłem zasilacz TRACERa 400W za 89 zł.
Jakiś tydzień temu i jest spoko. Powinien Ci styknąć.
A po za zasilaczem to polecam Ci
płyte główną: EPOX 8RDA3+
procesor: BARTON 2500+
ram: np. Kingstona (ale słyszałem, źe są inne teź dobre) 512 DDR 400 MHz
Jakiś tydzień temu i jest spoko. Powinien Ci styknąć.
A po za zasilaczem to polecam Ci
płyte główną: EPOX 8RDA3+
procesor: BARTON 2500+
ram: np. Kingstona (ale słyszałem, źe są inne teź dobre) 512 DDR 400 MHz
Hasło zasilacz jest popularne – spoglądnij np. tu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7130
Niestety jest to wydatek ponad 200, a czasem i zdecydowanie więcej zł,ale w zamian otrzymujesz coś co w dającej się przewidzieć przyszłości Cię nie zawiedzie.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7130
Niestety jest to wydatek ponad 200, a czasem i zdecydowanie więcej zł,ale w zamian otrzymujesz coś co w dającej się przewidzieć przyszłości Cię nie zawiedzie.
Jaki zaisialacz jest nie za drogi, a dobry :?:
Wolno, bo owlno, ale działać będzie – o ile niek upisz płyty ewyposarzonej wyłacznie w SATA, bo w takim wypadku nie będziesz go miał jak podpiąć – darujmy sobie rozwaźania o przejściówkach.
Z tym zasilaczem nie bierz się za źadne rozbudowy.
Od jego wymiany musisz zacząć ,a dopiero po tej operacji kompletować dalsze elementy.
Z tym zasilaczem nie bierz się za źadne rozbudowy.
Od jego wymiany musisz zacząć ,a dopiero po tej operacji kompletować dalsze elementy.
Zaisilacz mam 200. I tak mam zamiar wymienić płytę główną, zasialacz, procesor i pamięć. Kartę graficzną kupię moźe troszku później. Jeśli GeForce 6800 potanieje to moźe na niego się pokuszę, ale tańszy to z pewnością szybko się nie zrobi.
Mam jeszcze takie pytanie. Jeśli wymienię w/w podzespoły to będę miał 100% pewność, źe reszta sprzętu będzie działać prawidłowo :?: Np. mój dysk twardy (stary dziad :D ) Seagate 8,6 GB :?:
Mam jeszcze takie pytanie. Jeśli wymienię w/w podzespoły to będę miał 100% pewność, źe reszta sprzętu będzie działać prawidłowo :?: Np. mój dysk twardy (stary dziad :D ) Seagate 8,6 GB :?:
Trzeba sprawdzić wersję AGP, ale na 99% – skoro to BX – to powinnien sobie poradzić z zasilaniem 1,5V – jezeli nie to cóź –karta się w nalepszym razie nie odpali, w najgorszym sfajczy.
Tyle, źe nie bardzo widze sens zestawienia tej karty z układami na BX–ie – zarówno pamięć (SDR), jak i procesor – pewnie coś koło PII 550 – nie dadzą karcie skrzydeł rozwinąć.Nawet przy wszystkich zastrzeźeniach co do mocy tej karty w porównaniu z innym i współczesnymi to i tak ona Ci się marnować będzie.
I jeszcze jedno – jest b.prawdopodobne, źe zasilacz Ci tego nie wytrzyma – moźesz mieć jaką 200, góra 250 w swojej obudowie.
Tyle, źe nie bardzo widze sens zestawienia tej karty z układami na BX–ie – zarówno pamięć (SDR), jak i procesor – pewnie coś koło PII 550 – nie dadzą karcie skrzydeł rozwinąć.Nawet przy wszystkich zastrzeźeniach co do mocy tej karty w porównaniu z innym i współczesnymi to i tak ona Ci się marnować będzie.
I jeszcze jedno – jest b.prawdopodobne, źe zasilacz Ci tego nie wytrzyma – moźesz mieć jaką 200, góra 250 w swojej obudowie.
Strona 1 / 1