GeForce–4MX 440
Witam !!!
Mam problemy z gf4 :( jak tylko włoze ja do kompa ,on wariuje i od razu sie wiesza :( jaka moze byc tego przyczyna? zainstalowalem najnowsze sterowniki, probowalem tez tych od producenta i dalej to samo !!:( Jak narazie jestem zmuszony jechać na starej karcie graficznej !! POMOCY !!!!!
Mam problemy z gf4 :( jak tylko włoze ja do kompa ,on wariuje i od razu sie wiesza :( jaka moze byc tego przyczyna? zainstalowalem najnowsze sterowniki, probowalem tez tych od producenta i dalej to samo !!:( Jak narazie jestem zmuszony jechać na starej karcie graficznej !! POMOCY !!!!!
Odpowiedzi: 5
najnowsze nie zawsze znaczy lepsze a ty ze swoją kartą spróbuj czegoś poniźej 45.00
musisz skombinować sobie programik nv hard page, w ktorym wlaczysz funkcje czestotliwosc taktowania. Nastepnie na pulpicie klikasz prawy przycisk myszki i wchodzisz wlasciwosci/ustawienia/zaawansowane/geforce4 mx 440/czestotliwosc taktowania. tam patrzysz jaka ja masz. nastepnie przydaloby sie wiedziec jaka powinienes miec. to znajdziesz w dokumentacji karty graficznej na stronie producenta. przykladowo: firma nvidia przewiduje domyslne taktowanie 250Mhz/266Mhz, a karty sprzedawane w Polsce (by obnizyc cene) maja gorsza pamiec ktora sie na takich ustawieniach grzeje :) i efekt znasz.
Jaka dokladnie masz plyte glowna ??
a jak sprawdzic taktowanie pamieci :) jestem pierwszakiem :) wiec prosze o dokladny opis i jak mam to zrobic :)
Mialem dokladnie ten sam problem. Po pierwsze sa dwie przyczyny. SPRAWDŹ TAKTOWANIE PAMIĘCI !!! i po drugie sprawdź bios, być moźe zainstalowany w twojej grafice nie odpowiada.
Strona 1 / 1