GeForce 4 Ti 4200 AGP8X – Potrzebna BARDZO SZYBKA pomoc!

Dzisiaj kupiłem sobie GeForce'a 4 Titanium 4200 AGP8X. Zamontowałem i włączam kompa. Czekam i nagle na tym pierwszym ekranie (jeszcze na tym czarnym co jest nazwa (rodzaj)biosu pojawia mi sie taki o to komunikat:
Sec Slave Drive – ATAPI Incompatible
Press F1 to Resume
No to klikam. Weszło do Windowsa, zainstalowałem sterowniki i cacy. Ponownie włączam kompa i znowu ten komunikat. Tak dla ciekawości dotchnąłem karty i zauwaźyłem, źe jest ona cholernie gorąca (bardzo! jeszcze nigdy nie spotkałem się, by jakaś częśc od kompa była tak gorąca), mimo, źe GeForce 4 Titanium ma swój własny "wentylatorek" chłodzący. Na dodatek nieraz jeszcze śmierdzi (ale to moze dlatego, źe jest nowy). Co mam robić?! Prosze o jak najszybszą pomoc, bo jutro i tak kompa oddaje do serwisu (muszą mi procek zamontować nowy)... I nie mówcie "Poszukaj sobie". Po prostu jak ktoś wie to niech napisze i to jak najszybciej!!!

Odpowiedzi: 4

A Ja mam tą samą karte do ty (Nighter) i nawet po długich godzinach pracy nie jest goroąca, znaczy jest ale nie aź tak źeby parzyła.
Konradziu
Dodano
17.07.2003 15:59:13
tak u mnie karta (GF3) jest tez strasznie goraca na standardowym chlodzeniu (GPU prawie parzy)
The_judge
Dodano
17.07.2003 01:07:56
Dobra spróbuje. Bardzo moźliwe, bo karta jest tak duźa, źe zachacza o jakieś kable i jeden jest od dysku...
Ale wiecie czemu ona jest taka goraca? u was teź tak jest?
Nighter
Dodano
17.07.2003 00:54:27
Nighter:
Dzisiaj kupiłem sobie GeForce'a 4 Titanium 4200 AGP8X. Zamontowałem i włączam kompa. Czekam i nagle na tym pierwszym ekranie (jeszcze na tym czarnym co jest nazwa (rodzaj)biosu pojawia mi sie taki o to komunikat:
Sec Slave Drive – ATAPI Incompatible

i ten blad zaczal Ci sie pojawiac po tym jak wlozyles nowa karte graficzna ??

bo wydaje mi sie ze to problem zwiazany z Twoim dyskiem (pewnie tym drugim, o ile masz dwa). Moze przy wkladaniu karty odlaczyles go przez przypadek ? Docisnij kable na plycie i przy dysku.

Nic innego nie przychodzi mi teraz do glowy
The_judge
Dodano
17.07.2003 00:44:59
Nighter
Dodano:
16.07.2003 23:05:09
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1