GeForce 4 MX 440 czy Radeon 9200 ??
Mam dylemat. :? Mam karte graficzną GF4 MX 440. Za darmoche moge zmienić ją na Radeona 9200. Czy mi się to opłaca ?? Prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 9
Z resztą i tak mam juź tego Radeona w domu tylko go musze wymienić :D
No właśnie mój GF teź jest na 64–bit. I dobrze Ci wiadomo wszystkie Radeony 9200 SE mają szyne 64–bit. Ale dzięki za rady.
Waźniejsza jest szyna ppamięci a nie ilość pamięci, o ile dobrze pamiętam to wszystkie radki 9200 SE mają szyne 64bit czyli bardzo małą!! takiej karty nie bierz nawet w zamian za gf 4mx. Sprawdź na jakiej szynie jest gf którego teraz masz, jeźeli 64 bity to moźesz sie zamieniać ale jeśli 128 to odrzuc moźliwość wymiany
No wię teraz mam GF4 MX 440 producent Chaintech, a za darmoche moge zmienić na HIS Excalibur Radeon 9200 SE. Więc chyba sie jednak opłaca. Pozatym mój GF4 ma 63MB DDRAM, a Radek ma 128.
Zaleźy jaką wersje chcesz kuić tych kart
Są niektóre gf 4 MX o wiele wydajniejsze niź radeony 9200. Ten wybór wcale nie jest taki oczywisty
Są niektóre gf 4 MX o wiele wydajniejsze niź radeony 9200. Ten wybór wcale nie jest taki oczywisty
Radeon 9200 posiada Vertex Shader i Pixel Shader. Natomiast GF4 MX440 tego nie posiada.
Ja mam GF 4 MX 440 i jest ql
dzięki, jeszcze poprzeglądam se dane i wymieniam :D
Opłaca sie.
I to całkiem nieźle.
I to całkiem nieźle.
Strona 1 / 1