gdy komputer sam się włącza

od jakiegoś czasu mam nową płytę asrocka i mam kłopot z wyłączenie go, gdy naciskam wyłącz komputer, wystarczy nacisnąć jakiśkolwiek klawisz na klawiaturze, a komputer sam się uruchamia, nie wiem czy to jest sprawa nowej płyty głównej czy to jest coś z ustawieniami, nie przeszkadza mi to co prawda, ale nieraz mam obawy gdy wychodzę z domu na dłuźej, źe moźe sam komputer mi się włączyć, owszem równieź wiem źe mam wyłącznik z tyłu komputera, ale uwaźąm źe powinienem tylko wyłączyć komputer i to powninno zadziałać, tak jak to było przy poprzedniej płycie, teraz wystarczy ruch klawiatury, naciśnięcie jednego klawisza a komputer sam się włącza, czy jest na to jakiś sposób, aby całkowicie go wyłączyć, proszę o wskazówki

Odpowiedzi: 4

andrzej1 w Panel`u sterowania tego nie zrobisz.
Dla Ciebie niestety trzeba uruchomić BIOS i dokonać zmian.
McScr@by
Dodano
27.11.2004 16:22:05
niestety przykro mi, ale instrukcja płyty głównej jest w obcych językach, nie znam tego, a moźe jest jakaś opcja w komputerze, chętnie bym z niej skorzystał, całość mi instalował informatyk, takźe nie wiele coś tu mogę zrobić, chyba źe coś w opcjach, angielski znam ale niezbyt dobrze, proszę mi podać opcję w panelu sterowania, to moźe szybciej coś zakumam, bo na BIOS, czy DOOD to mało korzystam z tego, to samo jestem dość słaby, mogę tylko w panelu sterowania
andrzej1
Dodano
27.11.2004 16:12:21
Poszukaj w BIOS opcji z załącznika i ustaw tak jak zapodał JN.
Nazwy mogą być podobne.
McScr@by
Dodano
27.11.2004 15:25:23
Weź opis płyty głównej i poczytaj.

Pewnie włączona jest opcja budzenia kompa przez klawiature.

Coś takiego jak Wake up – wszystkie daj na OFF lub Disabled lub wyłączone.
JNJN
Dodano
27.11.2004 14:53:25
andrzej1
Dodano:
27.11.2004 14:34:49
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1